Wethouder Hans Marchal voor gemeentehuis
Wethouder Hans Marchal voor gemeentehuis PCG

Wethouder Hans Marchal stopt als wethouder

1 juni 2021 om 21:14 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Hans Marchal heeft vanavond tijdens de raadsvergadering (dinsdag 1 juni) aangekondigd dat hij zijn functie als wethouder per 1 september neerlegt. Hij heeft de keuze gemaakt om per september een nieuwe stap buiten de politiek te zetten in het bedrijfsleven. Dit doet hij na 27 jaar politiek actief te zijn geweest. Eerst was dat in het gemeentebestuur van Langbroek en later in Wijk bij Duurstede.

GEEN GEMAKKELIJKE KEUZE Hans Marchal: ‘Dit was geen makkelijk besluit. De afgelopen 27 jaar heb ik me namens de PCG met hart en ziel ingezet voor onze samenleving. En dit blijf ik ook de komende maanden doen. Na 27 jaar was de tijd rijp voor verandering en een betere balans voor mij persoonlijk. Trots en dankbaar kijk ik terug op mooie resultaten en de goede samenwerkingen in al die jaren. Tegelijkertijd heb ik de laatste jaren ook een verandering ervaren in de samenleving en de politiek in de manier waarin we met elkaar omgaan, die haaks staat op mijn waarden. In goed overleg met de PCG-fractie heb ik de keuze gemaakt voor een nieuwe stap buiten de politiek. Ik ga aan de slag als projectmanager in gebiedsontwikkeling.’

Hans Marchal is sinds 1994 actief in de gemeentepolitiek namens de Protestants-ChristelijkeGroepering (PCG)In dat jaar volgde hij zijn vader op als wethouder in Langbroek. Na de gemeentelijke herindeling in 1996 werd hij raadslid voor gemeente Wijk bij Duurstede. Sinds 2014 is hij wethouder in deze gemeente.

TELEURSTELLING EN BEGRIP Burgemeester Iris Meerts betreurt het besluit van Hans Marchal, maar heeft er ook begrip voor.‘Hans is een gedreven en betrokken bestuurder met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ik weet dat dit besluit heel lastig voor hem is geweest. Zeker nadat enkele weken geleden onze collega Eric Balemans zijn functie als wethouder tijdelijk neer moest leggen vanwege ziekte. Hans heeft in al die jaren veel betekend voor onze samenleving. Natuurlijk gun ik hem deze stap van harte. Maar wat zullen we hem gaan missen in het college!’

OPVOLGING De fractie van de PCG besluit over mogelijke vervanging van Hans Marchal voor de resterende periode. Dat is vanaf september tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Daarover is op dit moment nog niets bekend. De fractie hoopt hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te kunnen geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie