De Grote Sinterklaasfilm
De Grote Sinterklaasfilm Calypso Theater

Agenda Calypso van 22 tot en met 29 november

20 november 2023 om 10:24 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE Film, theater en muziek, een afwisselende week.

Familiefilm: De Club van Sinterklaas: De Gestrande Stoomboot, woensdag 22 november, 14.30 uur. Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

Filmhuis: Wil, donderdag 23 november, 20.00 uur. 1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op Joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de Joden uit de klauwen van de bezetter?

Jasper van der Veen - Niet Gehinderd Door Enige Kennis, vrijdag 24 november, 20.30 uur. Jasper zit propvol grootse plannen, sterke grappen, vage herinneringen, dubieuze argumenten, scherpe bespiegelingen, slap geouwehoer en prachtige verhalen. Aan de ene kant wil hij zijn ongezouten mening geven, actie ondernemen en iets veranderen. Aan de andere kant loopt zijn brein, langzaam maar zeker, steeds verder vol met triviale kennis en nuancerende informatie. Dus moet hij kiezen: alles kapot redeneren en tot niks komen. Of simpelweg het podium oplopen en weer beginnen met praten, niet gehinderd door enige kennis.

Blueskroegentocht, zaterdag 25 november. Voor de 11e keer organiseren Stichting Blues in Wijk en horeca samen de inmiddels traditionele Wijkse Blueskroegentocht. In Calypso spelen de bands King of the World (16.00 uur), Nienke Dingemans Band (19.00 uur) en Little Steve & the Big Beat (22.00 uur).

Filmhuis: Sages-Femmes, dinsdag 28 november, 20.00 uur. Sofia en Louise zijn twee vriendinnen en huisgenoten. Ze beginnen samen aan hun eerste dag als verloskundige. Er is nauwelijks tijd voor een bevalling. Sofia en Louise worden in de dagelijkse routine van de afdeling van overvolle gangen, verloskamers en monitoren gegooid en hebben zeer verschillende eerste dagen. De constante stress van de zorg zet hun vriendschap al snel onder druk.

Sing-in + De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond, woensdag 29 november, 14.30 uur. Deze sinterklaasmiddag beginnen we met de Sing-in. Kom jij ook gezellig meezingen? In De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond wil Sinterklaas zijn verjaardag royaal vieren. Hij komt dit jaar namelijk voor de honderdste keer naar Nederland en dat is reden voor een groot feest. Robbie Reuzel die ook op vijf december jarig is, hoort van de grote plannen van de Sint en wordt woedend. Het is tenslotte niet de eerste keer dat zijn verjaardag wordt verknald door pakjesavond. Hij verzint een list om Sinterklaas uit te schakelen. Zal het Robbie Reuzel lukken pakjesavond te dwarsbomen of ruiken de Pieten onraad en kunnen ze het Sinterklaasfeest redden?

Energiecafé EWEC, woensdag 29 november, 19.30 uur. Wil je meer weten over energie delen in de buurt? Kom dan op 29 november 20.15 uur naar Calypso. Er zijn twee externe sprekers uitgenodigd die al langer stoeien met deze materie. Zij zijn al langere tijd bezig met de energietransitie: Pascal van Droogenbroeck oprichter van INNOPV en Frank Schoenmakers van EnergieSamen. Reserveren is niet nodig.

Kijk voor het volledige programma op de website www.calypsotheater.nl. Calypso Theater, Markt 4, Wijk bij Duurstede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie