De film Sweet Dreams
De film Sweet Dreams Theater Calypso

Agenda Calypso van 15 tot en met 22 november

13 november 2023 om 11:24 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE Een week vol films, theater, zingeving en Sinterklaas:

Meester Mark - De Grappigste Taalfoutjes uit de Klas, woensdag 15 november, 20.30 uur. Deze voorstelling is uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst, stuur dan een mailtje naar info@calypsotheater.nl of bel 0343-591030.

Vuile Huichelaas - Foute Liedjes Parade, donderdag 16 november en vrijdag 17 november, 20.30 uur. Beide voorstellingen zijn uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst, stuur dan een mailtje naar info@calypsotheater.nl of bel 0343-591030.

SinTheater, zaterdag 18 november, 13.15 - 14.30 – 15.45 – 17.00 uur. Alle voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. Voor deze voorstellingen wordt geen wachtlijst bijgehouden.

Filmhuis Sweet Dreams,  zaterdag 18 november, 20.30 uur. Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Wijks Spiritueel Trefpunt - Dunja Kuenen - Dominantie Factor, dinsdag 21 november, 19.30 uur. We weten allemaal wel dat we een voorkeurshand hebben en wellicht ook een voorkeursoog, -oor en -been. Daarnaast hebben we ook een dominante hersenhelft. De combinatie van een dominante hersenhelft en je zintuigen geeft een profiel Er zijn 32 profielen. Dit profiel bepaalt hoe je onder stress reageert en niet reageert. Onder stress valt 70-80% van je niet-dominante hersenhelft uit. Je hebt een stressvolle situatie achter de rug en je denkt achteraf dat je beter dit had kunnen zeggen en zo had kunnen handelen. Je neemt je dan ook voor om het de volgende keer beter te doen. Maar.....de volgende keer reageer je weer hetzelfde. Dat heeft met je dominantie factor te maken. Je blauwdruk hoe je onder stress reageert. En iets nieuws leren valt ook onder stress.

Familiefilm: De Club van Sinterklaas - De Gestrande Stoomboot, woensdag 22 november, 14.30 uur. Een nieuw avontuur van de allerleukste Club van Sinterklaas! Met al je favoriete pieten zoals Testpiet, Coole Piet, Danspiet, KADO en Pietje Fernando en natuurlijk weer vol met nieuwe, vrolijke liedjes en dansjes. Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos. Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

Kijk voor het volledige programma op de website www.calypsotheater.nl. Calypso Theater, Markt 4, Wijk bij Duurstede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie