Helmert Woudenberg speelt Louis Bouwmeester
Helmert Woudenberg speelt Louis Bouwmeester Helmert Woudenberg

Agenda Calypso van 22 tot en met 29 maart

21 maart 2023 om 09:12 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE De komende week in Theater Calypso:

Filmhuisfilm: The Banshees of Inisherin – woensdag 22 maart, 20.00 uur. In The Banshees of Inisherin volgen we twee goede vrienden Padraic en Colm die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de Westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman. De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beëindigen van de vriendschap duidelijk te maken.

Helmert Woudenberg  – Louis Bouwmeester leven en loopbaan – donderdag 23 maart, 20.30 uur. Er zijn wel foto’s, maar nauwelijks beeld- en geluidsopnamen, die ons een indruk kunnen geven van de ongeëvenaarde meesterschap van de grote toneelspeler Louis Bouwmeester. Het was een tijd dat de schouwburgen en theaters avond aan avond vol zaten met mensen van alle rangen en standen, en voorstellingen duurden van ’s avonds zeven tot elf uur, met twee pauzes en een constant open buffet, met een zedendrama, een blijspel en nog een zang- en dansspel op de koop toe!
In zijn zestiende solo wil Helmert Woudenberg die voor het toneel gouden tijd doen herleven en onderzoeken wat het talent van Louis Bouwmeester zo uitzonderlijk maakte. Het moet een ode worden aan een magistrale speler, maar ook aan de toneelspelkunst in het algemeen.

Drums United – Birth of the Beat – vrijdag 24 maart, 20.30 uur. Drums United, een band met alleen maar percussie-instrumenten, komt met een gloednieuw innovatief programma. De geschiedenis van de trommel, zoals die nog nooit in het theater gebracht is. Vanaf het begin van de evolutie heeft de mensheid zich gedurende miljoenen jaren over het Afrikaanse continent en vervolgens over de hele wereld verplaatst. Soms vrijwillig, vaak gedwongen door allerlei vormen van slavernij. De fascinerende wereldreis die de drums samen met de mens maakten, wordt nu op indrukwekkende wijze vertoond.
Er wordt echter niet alleen maar getrommeld! Zang, dans en virtuositeit zijn altijd onlosmakelijk verbonden geweest met ritme en deze elementen zijn dan ook volop vertegenwoordigd. Om het spektakel compleet te maken zijn er projecties met indrukwekkende bewegende beelden die onderdeel worden van de ritmische tijdmachine.

Filmhuisfilm Living – woensdag 29 maart, 20.00 uur. Londen, 1953. Bill Nighy schittert als de ware Britse ‘gentleman’ Mr. Williams, een rechtlijnige maar eenzame kantoorklerk. Hij rouwt al enige tijd om zijn overleden echtgenote, heeft geen contact meer met zijn zoon en laat het leven aan hem voorbijrazen. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht en gaat op zoek naar een manier om de wereld iets mooier achter te laten. 

Voor meer info. over het volledige programma: www.calypsotheater.nl Calypso Theater Markt 4 Wijk bij Duurstede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie