Afbeelding
Foto:Floris Bronkhorst via Unsplash

De voordelen van het hebben van een koopwoning

5 mei 2023 om 08:43 Partnercontent

Het hebben van een koopwoning wordt gezien als een goede investering voor je toekomst. Je koopt je woning en het is de bedoeling dat je de hypotheek, of een deel ervan, binnen een bepaalde tijd aflost. Als deze periode afgelopen is, heb je een groot deel van je hypotheek afgelost en kun je in je woning blijven wonen voor veel lagere maandlasten. Een ander voordeel is dat je de som van de aflossing vastzet voor een bepaalde periode, vaak 5 of 10 jaar. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over de jaarlijkse stijging van je woonlasten, wat vaak wel het geval is met een huurwoning. Je betaalt namelijk hetzelfde bedrag voor de afgesproken periode. Als deze periode afgelopen is, spreek je met je bank of hypotheekadviseur een nieuw bedrag af dat je de komende jaren gaat betalen. Het grote voordeel van het hebben van een koopwoning is de zekerheid in je maandlasten.

Tijdelijk of permanent woningverhuur  

Over het algemeen kopen de meeste mensen een huis om er zelf te wonen, maar wist je dat je huis verhuren ook tot de mogelijkheden behoort als je eigenaar bent? Stel, je krijgt de mogelijkheid om voor een periode in een andere stad of ander land te werken. Kortom: een bijzondere kans die je niet kan laten liggen, waar je veel van leert en je carrière een boost mee geeft. Als je genoodzaakt bent om voor je werk tijdelijk elders te moeten wonen, kun je ervoor kiezen om je woning te verhuren.

Veel vraag naar huurwoningen

Zoals algemeen bekend, is er een groot tekort aan huurwoningen. Bovendien zijn er veel expats die tijdelijk, of voor een langere periode, een woning zoeken. Dit omdat zij ook voor hun werk ergens anders moeten wonen. De expats komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning, maar wel voor particulier verhuur. Deze mensen zijn vaak bereid om er goed voor te betalen of hun bedrijf doet dat voor ze. Daarom kan expats verhuur een goede manier zijn om de kosten die jij zou maken tijdens je afwezigheid, te dekken. Vooral de woningen die dicht bij de openbaar vervoer mogelijkheden liggen, zijn erg in trek bij expats.

Dus heb jij een goede en centraal gelegen woning en wil je deze verhuren, dan is dat zeker mogelijk. Er zijn allerlei makelaars die je hierbij kunnen helpen. Let er wel op dat er strenge regels verbonden zijn aan het verhuren van je woning. Zoek van tevoren uit hoe je bank hier tegenover staat en maak duidelijke afspraken met de nieuwe huurder, om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen. 

advertentie
advertentie