Afbeelding
Foto: Shutterstock

Voordelen van een tweedehands bedrijfsauto

1 maart 2022 om 07:15 Partnercontent

Het kopen of huren van een tweedehands bedrijfsauto heeft heel wat voordelen te bieden voor bedrijven of zzp’ers. Als je besluit om een tweedehands bedrijfswagen te kopen, dan ben je gewoon slim bezig en doe je jezelf een groot plezier. Of het nu gaat om een Opel, een Volkswagen of een Mercedes Vito tweedehands: gebruikte bedrijfsvoertuigen hebben meer pluspunten dan veel ondernemers zich realiseren. In dit artikel zetten we de belangrijkste plussen van een gebruikte bedrijfsauto voor je op een rij. Laat je verrassen door de sterke argumenten die er zijn om in een occasion te (gaan) rijden.

Transportkosten besparen begint met het aanschaffen van een gebruikte bedrijfsauto

Vermoedelijk het grootste pluspunt van een gebruikte bedrijfsauto kopen, zijn de kosten die je hiermee bespaart. Een tweedehands bedrijfsauto levert je als werkgever of ondernemer op meerdere vlakken een interessante besparing op. Wie als ondernemer of bedrijfsleider gewend is om nieuwe bedrijfsauto’s te kopen, weet hoe duur nieuwe voertuigen zijn.

Slimmer is daarom, zeker in deze economisch moeilijke tijden, om een gebruikte bedrijfsauto of busje, zoals een Mercedes Vito tweedehands, te kopen die enkele jaren oud is. In de eerste twee tot drie jaar na oplevering vindt namelijk de grootste afschrijving plaats van de nieuwprijs en kun je dus het meeste besparen. Door te kiezen voor een occasion, die na enkele jaren echt nog als nieuw oogt en rijdt, kun je zo snel duizenden euro’s besparen. En dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zeker als je een bedrijf runt met meerdere bedrijfsauto’s, zoals een transportbedrijf een pakketbezorgdienst.

De keuze aan tweedehands bedrijfsauto’s is haast oneindig

Weer een ander groot voordeel van kiezen voor gebruikte bedrijfsauto’s is de enorme keuze die je hebt aan merken en modellen, zoals een tweedehands Opel Vivaro, een Mercedes Vito tweedehands of soortgelijke auto’s. Vooral bij grotere aanbieders van occasions, zoals Dutch Vans, valt er veel te kiezen als het gaat om tweedehands voertuigen. Kies daarom voor een goede autoverkoper en importeur, die voldoende aanbod heeft en - ook dat is belangrijk - BOVAG-gecertificeerd is. Erkende autohandelaren en garagehouders werken volgens de richtlijnen die binnen de branche zijn vastgesteld en zijn daardoor een stuk betrouwbaarder dan garages en autohandels die dit certificaat niet hebben.

Ten slotte: kijk gerust op internet in je zoektocht naar een of meerdere goede occasions voor je bedrijf. Juist online is het aanbod enorm. Verder biedt zoeken op internet ook het voordeel dat je goed de prijzen kunt vergelijken van tweedehands auto’s van het hetzelfde merk, model en bouwjaar. Door goed te vergelijken kun je snel de beste deal vinden die beschikbaar is!

Tweedehands bedrijfsauto’s kun je direct inzetten

Wellicht heb je voor jezelf of voor jouw onderneming wel eens een nieuwe bedrijfswagen aangeschaft. Dan weet je ook dat een nieuwe bedrijfsauto niet direct geleverd wordt. Nieuwe auto’s die uit de fabriek komen, moeten van fabrieksklaar nog ‘omgetoverd’ worden naar rijklaar. Komt een nieuwe auto uit het buitenland, dan moet deze nog op transport en ingeklaard worden. En ook dat kost uiteraard de nodige tijd, gemiddeld al snel enkele weken. En dat is tijd die je als ondernemer vaak niet hebt. Je bedrijf moet blijven draaien namelijk. Kies je voor een occasion, dan pak je een flinke tijdwinst en kan je onderneming gewoon lekker doorlopen. Tel uit je winst!

Zelf kiezen waar je bedrijfswagens onderhouden en gekeurd wordt

Veel ondernemers realiseren zich niet dat een nieuwe bedrijfsauto betekent dat het onderhoud van de betreffende auto plaatsvindt bij een merkdealer. Dat betekent twee dingen: ten eerste heb je als bedrijfsleider of ondernemer veel minder te kiezen als het aankomt op garages voor onderhoud en APK. Misschien moet je straks zelfs wel een eind rijden, omdat de merkdealer geen vestiging in de buurt van jouw bedrijf heeft. Dat brengt natuurlijk tijdverlies én ook kosten met zich mee. Kies je voor een occasion als bedrijfsauto, dan heb je veel meer te kiezen qua garages. Je bent dan namelijk niet meer afhankelijk van een merkdealer.

Een tweede punt is dat het onderhoud laten uitvoeren door een merkdealer vaak aanzienlijk duurder is dan dit laten doen door een universele autozaak cq. garage. Voor de APK en het onderhoud van bijvoorbeeld je Mercedes Vito tweedehands hoef je niet per se naar de Mercedes-garage, maar kun je - een stuk voordeliger - aankloppen bij een BOVAG-erkende en dus betrouwbare garage bij jou in de regio. Zo sla je dus een dubbele slag en kun je met jouw tweedehands bedrijfswagen een hoop geld besparen!

advertentie
advertentie