Afbeelding
Foto door form PxHere

Gebruik deze tips om te besparen op je autoverzekering

2 september 2021 om 07:21 Partnercontent

Als je een auto op je naam hebt geschreven, ben je in Nederland verplicht om ook direct een autoverzekering af te sluiten. Doe je dit niet en merkt de politie het op? Je zult dan zeker gestraft worden, vaak met een hoge boete. Het afsluiten van je autoverzekering moet je dus beslist doen. Natuurlijk zul je hierbij niet te veel geld willen uitgeven. Gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Tussen alle beschikbare autoverzekeringen zit er zeker een goedkoop exemplaar, terwijl de onderstaande tips je ook kunnen helpen om te besparen op deze kosten. 

Betaal per jaar

Zo kan het een goed idee zijn om de autoverzekering per jaar te betalen. Toch doen veel Nederlanders dit niet, als ze zo’n polis afsluiten kiezen de meeste mensen er namelijk voor om de premie maandelijks te betalen. Op deze manier kun je de kosten spreiden, want als je per jaar betaalt dan ben je in één klap een best bedrag kwijt. Toch is dit alsnog voordeliger. De meeste autoverzekeraars in ons land geven je namelijk een premiekorting als je kiest voor een jaarlijkse betaling van de verzekering. Het is dus zeker de moeite waard om dit te doen!

Vergelijk de autoverzekeringen

Daarnaast is het ook zeker van belang om de autoverzekeringen met elkaar te vergelijken voordat je een polis afsluit. Door dit te doen is het namelijk mogelijk om flink te besparen op de premie, wat afhankelijk is van een paar factoren. Hierbij kun je onder meer denken aan het merk van je auto, maar ook je leeftijd en woonplaats spelen een rol. Dit geldt tevens voor het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Door deze informatie in te vullen bij een vergelijker, zul je automatisch zien wat de goedkoopste autoverzekering voor je is. 

Kies passende dekking

Bovendien valt het aan te raden om te kiezen voor de beste dekking voor je auto, dat is natuurlijk echt essentieel bij het afsluiten van je autoverzekering. Veel mensen denken dat de beste dekking automatisch de hoogste dekking is, maar dat is niet altijd het geval. Hierbij spelen zowel de leeftijd als de waarde van je auto belangrijke rollen. Dit moet je gebruiken om uiteindelijk te bepalen welk type dekking het beste is voor je wagen. Bij een oudere auto kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor een WA dekking, terwijl allrisk beter is voor een gloednieuw model. 

Betaal schade zelf

Als je schade hebt gereden kun je een schadeclaim indienen bij je autoverzekeraar. Helaas heeft dit wel effect op je schadevrije jaren. Hierdoor kan je premie stijgen, wat je natuurlijk liever niet hebt. Het kan daarom verstandig zijn om de kleine schades zelf te betalen, waardoor je premie dus niet zal stijgen. Bij grote schadeposten is het indienen van een schadeclaim juist wel weer verstandig. In de meeste gevallen zal het daarentegen voordeliger zijn om kleine schades zelf te betalen. Natuurlijk moet je dit zelf bepalen, het kan ook heel logisch zijn dat je de schade wilt laten betalen door je verzekeraar.  

advertentie
advertentie