Afbeelding
Foto door form PxHere

Slechts 20% Nederlanders past woonhuisverzekering aan

12 juli 2021 om 12:16 Partnercontent

Als je een eigen huis hebt, is het van belang om over een goede woonhuisverzekering te beschikken. Je wilt er immers zeker van zijn dat je bij een brand of een soortgelijke vervelende situatie niet voor alle kosten opdraait. Wel is het van belang dat je af en toe kijkt of het voor jou slim kan zijn om je woonhuisverzekering aan te passen. Bij sommige verzekeraars zijn de voorwaarden door de jaren heen veranderd waardoor de verzekering die jij hebt misschien niet meer goed bij je past.

Een woonverzekering afsluiten

Het is erg verstandig om een woonverzekering af te sluiten. Stel je voor dat er een brand of lekkage ontstaat in je woning. Op zo’n moment is het fijn om een verzekering te hebben waardoor je zelf niet opdraait voor alle kosten. Wel is het dan van belang dat je goed op de hoogte bent van wat er wel door de verzekering wordt vergoed en wat niet. Als je voor een normale woonverzekering kiest, sluit je eigenlijk 3 verzekeringen tegelijkertijd af. Een woonverzekering is namelijk een combinatie van een opstalverzekering, een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Dit betekent dus dat een woonverzekering het grootste deel van de veelvoorkomende schades aan je woning en interieur zal dekken. 

Verschillende verzekeringen

Als je een woonverzekering hebt afgesloten, is het natuurlijk erg fijn dat je huis op verschillende manieren verzekerd is. Je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken bij verschillende soorten schades. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan schade aan je woning die is ontstaan door een inbraak. In deze situatie krijg je niet alleen een vergoeding voor de schade aan je woning, maar ook voor de spullen die de inbrekers hebben buitgemaakt. Het is natuurlijk erg prettig om over een woonverzekering te beschikken aangezien je hierdoor zeker weet dat je niet zelf voor de kosten van dit soort schade zult opdraaien. 

Pas je woonhuisverzekering aan

Mensen die al jarenlang dezelfde woonverzekering hebben, doen er verstandig aan om hun keuze te herzien. Dat een verzekering jaren geleden het meest geschikt was voor jouw situatie hoeft niet te betekenen dat dit vandaag de dag nog steeds zo is. Het is daarom slim om af en toe te kijken of je huidige woonverzekering nog wel bij je past en of het niet verstandiger is om over te stappen naar een andere verzekeraar. Onderzoek heeft uitgewezen dat slechts één vijfde van de Nederlanders dit doet, terwijl dit voor veel mensen voordelig kan uitpakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie