Afbeelding
Overkapping

Zo kies je de overkapping die bij jouw huis past

18 augustus 2021 om 14:09 Partnercontent

De zomers in Nederland zijn niet altijd al te best. Om maar niet te spreken over het najaar en de herfst. Toch kan het heel goed zijn dat de temperaturen lekker hoog liggen, maar vieze regen je toch dwingt om binnen te zitten. Wil je daar ook graag vanaf? Wil je graag ook op een minder mooie dag lekker buiten in de frisse lucht zitten? Dan heb je een overkapping nodig. Met een overkapping zit je ook buiten lekker droog.

Soorten overkappingen

Er zijn veel verschillende manieren om een dakje of overkapping te realiseren bij je woning. Welke het beste bij je past, hangt af van je budget, de woning en in hoeverre je de overkapping aan de woning vast wil maken.

Een aantal veel gekozen opties in Nederland zijn:
? veranda’s
? tuinkamers
? glazen schuifwanden
? schuifpui
? zonwering met bovendak

Dit is slechts een greep uit de vele keuzes die je hebt, maar met name in ons land kiezen de meeste mensen voor een van deze opties.

De glazen schuifwanden of schuifpui

Dit type overkapping plaats je tegen de woning aan. Dat betekent dat het altijd stevig staat. Het is bovendien een prettige manier om je huis groter te doen lijken: de schuifwanden zijn als een soort verlengde van je woonkamer. De meer uitgebreide versie van dit type overkapping is de serre: ook een populaire optie in Nederland. Dit neemt echter wel het gevoel van buiten zitten weg. Een glazen schuifwand kun je met mooi weer heel gemakkelijk openzetten.

De veranda

De veranda is komen overwaaien uit De Verenigde Staten. Lang geleden zag je dit type overkapping ook wel hier, maar het is al een tijdje behoorlijk uit de mode. In Amerika is het echter onvermoeid doorgegaan met groeien in populariteit. De veranda is als een soort terras dat je tegen de woning aan bouwt, vaak met een lichte verhoging. De veranda heeft een overkapping en palen, maar geen dichte wanden. Dit is dus een heerlijke manier om buiten te zitten en toch droog te zitten. Houd er wel rekening mee dat het gebrek aan wanden ervoor zorgt dat je bij harde wind alsnog niet goed beschut zit. In dat geval kun je de veranda deels dichtbouwen of een iets lagere overkapping kiezen: zo geef je wind en regen minder kans.

De tuinkamer

Een tuinkamer is misschien wel de meest uitgebreide van alle opties en daarmee vaak ook de duurste. De tuinkamer staat los van de gevel van de woning; het is echt een kamer die je in de tuin zet. Je kunt het vergelijken met een soort tuinhuis of schuur, al is de tuinkamer vaak moderner uitgerust. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een thuiskantoor in de vorm van een tuinkamer, omdat je daar eventueel ook stroom en verwarming kunt toevoegen.

Alle opties bespreken

Twijfel je nog over de overkapping voor jou? Zoek dan een specialist op en bespreek alle opties, ook aan de hand van jouw gevel en budget. Zo kom je ongetwijfeld tot de beste keuze!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie