Afbeelding
De Koffiejongens

De voordelen van biologisch afbreekbare koffiecups

24 februari 2022 om 11:16 Partnercontent

Koffiecups bestaan in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je gewone koffiecups, die je na gebruik bij het restafval doet, maar ook recyclebare of hervulbare koffiecups. Wist je dat het zelfs nog duurzamer kan? Met biologisch afbreekbare koffiecups voorkom je afval en maak je een echt groene keuze. Je hoeft ze na gebruik niet bij het restafval te doen, maar kunt ze in plaats daarvan in de groene bak gooien. Op die manier draag je bij aan een schoner milieu. In dit artikel vertellen we je wat biologisch afbreekbare espresso cups zijn, hoe ze werken en wat juist deze cups zo duurzaam maakt.

Biologisch afbreekbare cups

Dit soort koffiecups worden gemaakt van materialen die biologisch afbreekbaar zijn, zoals de naam al verraadt. Anders dan plastic en aluminium worden deze grondstoffen, zoals maïs en suikerriet, na gebruik snel door de natuur afgebroken. Op die manier dragen biologisch afbreekbare koffiecups niet bij aan onze groeiende afvalstapel. Omdat de koffiecups in de groene bak gedaan kunnen worden, komt de koffieprut na het vergaan van de cup ook op de composthoop terecht. Die vruchtbare bodem kan vervolgens gebruikt worden om planten mee te laten groeien. De koffie in biologische koffiecups is net zo lekker als in wegwerpcups, of je nu kiest voor een lekkere decaf of een klassieke espresso.

Na je kopje koffie

Heb je je kopje koffie gezet, dan kun je je cup dus gewoon in de groene bak doen. In een composteringsinstallatie kunnen biologisch afbreekbare koffiecups al binnen twee weken vergaan. Dat is sneller dan een bananenschil! De grondstoffen van de koffiecups gaan op in de composthoop, waardoor er geen afval ontstaat. Op je eigen composthoop vergaan de cups minder snel. Dat komt omdat ze bepaalde omstandigheden, zoals een constante temperatuur van 60 graden, nodig hebben om snel af te breken.

De duurzaamste keuze

Omdat de koffiecups volledig door de natuur afgebroken kunnen worden, zijn ze de duurzaamste keuze. Duurzamer zelfs dan bijvoorbeeld recyclebare of herbruikbare koffiecups. En dat is niet het enige: biologisch afbreekbare cups besparen jou ook veel werk. Zo hoef je je cups niet handmatig bij te vullen, en hoef je ze ook niet in te leveren bij een recyclepunt. Wist je dat je het jezelf nog gemakkelijker kunt maken? Bijvoorbeeld met een abonnement op afbreekbare koffiecups. Dat zorgt ervoor dat je je koffiecups gewoon thuisbezorgd krijgt op het moment dat jij ze nodig hebt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie