Afbeelding
Foto: Pixabay

De voordelen van een laadpaal thuis

15 november 2022 om 15:42 Partnercontent

Er zitten veel voordelen aan het hebben van een laadstation thuis. Om te beginnen zal het veel gemakkelijker zijn om je elektrische auto op te laden als je er een hebt. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de accu leeg raakt als je onderweg bent. Want als je thuis bent kun je gemakkelijk je auto even opladen. De voordelen van een laadpaal thuis op een rij:

? Zorgeloos op de weg met genoeg stroom
? Makkelijk opladen
? Voor huis opladen, simpeler wordt het niet
? Je eigen laadpaal

Laadpaal of wandlader

Er zijn dus 2 types laadstations. Een laadpaal en een wandlader. Een laadpaal is een laadstation die op een losstaande paal wordt geplaatst, terwijl een wandlader simpelweg tegen de muur wordt geplaatst. Welke kies je? Die keuze hangt af van je wensen en van je situatie. Hoeveel ruimte heb je en waar wil je de laadpaal graag geplaatst hebben? Als je hem graag in je garage, carport of bij het huis wil, dan is een wandlader waarschijnlijk de beste optie.

Het beste thuislaadstation kiezen

Er zijn een paar verschillende soorten laadstations die thuis kunnen worden geïnstalleerd en ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Het goede nieuws is dat er veel verschillende soorten stations zijn voor verschillende behoeften, en ze kunnen in de garage, op de oprit, de stoep of aan de buitenmuur worden geïnstalleerd. Belangrijk is dus dat je ze met elkaar vergelijkt, net zoals je het online vergelijken van een verzekeraar voor dat je je de goedkoopste autoverzekering afsluit. Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een laadstation voor thuis, is welk type auto het gaat opladen. Er zijn stations voor alle soorten auto’s, maar ze variëren in vermogen en installatievereisten.

Een laadpaal thuis kopen

Heb je een elektrische auto? En ben je overtuigd dat je een laadpaal thuis nodig hebt? Dan kun je er een gaan kopen! Moeilijk is het niet, je hebt er eigenlijk al een thuis binnen 4 simpele stappen.

1 - Je merk en type auto en wensen invoeren
2 - Een passende laadpaal selecteren
3 - Met of zonder installatie kiezen
4 - Je auto zorgeloos opladen!

Simpeler wordt het niet! Je auto opladen wanneer je wil als je thuis bent. Met een opgeladen auto de weg op. Wel zo handig. Een laadpaal thuis is zeker een aanrader voor mensen met een elektrische auto.

Hoe zit het met de meterkast?

Welke aansluiting je hebt, kun je meestal zien op de elektriciteitsmeter in je meterkast. Staat daar 220 V of 230 V, dan is het een 1-fase aansluiting. Staat er 3 x 220/230 V of 380/400 V, dan is het een 3-fasen aansluiting. Je vindt het ook terug op de jaarrekening van je energieleverancier. Een 1-fase aansluiting wordt aangeduid als 1 x 25 A of 1 x 30 A, een 3-fasen aansluiting als 3 x 30 A. Heb je nu niet de juiste aansluiting, dan kun je een verzoek bij je energiemaatschappij indienen om dit te laten veranderen. De kosten zijn uiteraard voor eigen rekening en het kan ook enkele maanden duren voordat ze het voor je regelen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie