Te weinig laadpalen om groei elektrische auto’s bij te benen - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Te weinig laadpalen om groei elektrische auto’s bij te benen

16 dec, 11:02 Verkeer en vervoer
ANP
Afbeelding

WIJK BIJ DUURSTEDE Steeds meer Nederlanders stappen over op elektrisch rijden. Maar er zijn momenteel nog te weinig laadpalen om de groei van de elektrische auto’s aan te kunnen. “Er is sprake van scheefgroei.”

ls je een elektrische auto hebt, moet je deze opladen om te kunnen rijden. Dit gebeurt bij zogenoemde laadpunten. Ook deze zijn volgens de RVO vorig jaar toegenomen. In 2019 waren er ongeveer 50.000 laadpunten, vorig jaar groeide dit naar 63.500. Laadpalen kunnen soms meerdere laadpunten bevatten waaraan auto’s kunnen worden opgeladen. 

De overheid heeft met andere ondertekenaars van het Klimaatakkoord afgesproken om over te stappen op elektrisch rijden. Het streven is dat uiterlijk in 2030 alle nieuw verkochte auto’s geen broeikasgassen uitstoten. De verwachting is dat er dan zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen te vinden zijn. Volgens de overheid is daarvoor een laadnetwerk van 1,7 miljoen laadpalen nodig.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk