Wethouder Hans Marchal en Henk Muis, voorzitter van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) hebben op 11 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend.
Wethouder Hans Marchal en Henk Muis, voorzitter van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) hebben op 11 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. Gemeente Wijk bij Duurstede

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst dekkend netwerk openbare laadpalen

14 mei 2021 om 15:00 Verkeer en vervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE Wethouder Hans Marchal en Henk Muis, voorzitter van de EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) hebben op 11 mei een samenwerkingsovereenkomst getekend. Hiermee geven zij aan samen te werken aan uitbreiding van het huidige netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s. De gemeente en EWEC willen een aaneengesloten netwerk van laadpalen regelen. Wethouder Hans Marchal: ,,Hierdoor is openbaar laden in de bebouwde kom binnen een straal van 300 meter te realiseren. Dat is goed nieuws voor de inwoners en bezoekers van de kernen Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede!”

DUURZAME TOEKOMST Henk Muis zegt: ,,Met de ondertekening van deze overeenkomst zetten we weer een belangrijke stap naar de toekomst. Een toekomst waarin al het vervoer elektrisch zal zijn: rijden op EigenWijkse zon!”

Al eerder werd een overeenkomst over laadpunten getekend In 2016 ondertekenden de gemeente Wijk bij Duurstede, EWEC en Van der Sijs Techniek & Automatisering een intentieovereenkomst. Die ging over de samenwerking om oplossingen te zoeken voor uitbreiding van de plaatselijke laadinfrastructuur. Op dit moment zijn er al 24 laadpunten aangelegd in samenwerking met EWEC en Van der Sijs. De komende paar jaar wordt het netwerk uitgebreid naar 50 tot 70 laadpunten.

advertentie
advertentie