Afbeelding
Foto door M&W Studios via Pexels

7 tips voor een slaapkamer make-over

6 januari 2023 om 15:22 Partnercontent

Als je toe bent aan een verandering in je slaapkamer maar niet weet waar je moet beginnen, ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk 7 tips voor een slaapkamer make-over die je helpen om alles een stuk gezelliger en stijlvoller te maken.

1. Nieuw behang of verf

Als je muren er een beetje saai uitzien, is het tijd voor wat nieuws. Je kunt een goedkoop behangetje kopen met een leuke print, of je kunt je muren gaan verven in een kleur naar keuze. Dit is een eenvoudige manier om je slaapkamer een nieuwe uitstraling te geven.

2. Nieuw beddengoed

Wanneer was de laatste keer dat je nieuw beddengoed hebt gekocht? Het is tijd voor een fris setje lakens, dekbedovertrek en kussenslopen. Kies voor een stijl en kleur die bij je slaapkamer en behangetje passen.

3. Kussens voor de sier

Koop wat leuke kussens met een bijzondere print of stof, of versier zelf een stel neutrale kussens! Er staan op het internet genoeg tutorials om hiermee aan de slag te kunnen gaan. En misschien ken je wel iemand met een naaimachine...dit maakt het wel een stuk gemakkelijker allemaal.

4. Nieuwe gordijnen 

Hang nieuwe gordijnen op voor een frisse look in je slaapkamer. Kies een stijl en kleur die past bij de muren (en dus bij dat leuke behang) Heb je een neutrale kleur muur, dan kun je kiezen voor wat meer uitgesproken gordijnen als je dat wilt Dit geeft de boel wat extra sjeu.

5. Spiegels

Spiegels zorgen ervoor dat je slaapkamer optisch groter lijkt. En je kunt er leuk mee spelen door verschillende soorten en maten spiegels op te hangen. Bovendien geeft het je slaapkamer een luxe uitstraling.

6. Fotolijstjes

Hang wat leuke fotolijstjes op met je favoriete foto’s of afbeeldingen. Kies een leuk plekje op waar je ze kunt ophangen, bijvoorbeeld boven je bed of aan de wand naast je nachtkastje.

7. Accessoires

Als je slaapkamer eenmaal wat opgefrist is met nieuw behang of verf, nieuw beddengoed en eventuele andere veranderingen, kun je accessoires toevoegen om alles helemaal af te maken. Denk aan een mooie vaas met bloemen, een leuke lamp en kaarsen. Kies wat jij leuk vindt en wat bij je slaapkamer past en je zult zien dat je slaapkamer er helemaal anders uitziet!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie