Afbeelding
Mangohouten meubelen

Haal stijlvolle en duurzame eyecatchers in huis met mangohouten meubelen

9 maart 2021 om 07:33 Partnercontent

Over enkele weken breekt de lente aan. Tijdens dit seizoen spelen bij veel mensen de kriebels op om hun huis een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Heb jij in gedachten ook al een to do list opgesteld met klussen die je dit voorjaar wilt aanpakken? Naast een grote lenteschoonmaak, het leggen van een nieuwe vloer, behangen en schilderen, staat er ongetwijfeld ook een restyling van je interieur in het rijtje. Als je jouw woonkamer, eetkamer, keuken of werkkamer een eigenzinnige en warme touch wilt geven, biedt dit artikel je volop inspiratie. Want we je vertellen je graag meer over mangohouten meubelen waarmee je stijlvolle en duurzame eyecatchers in huis haalt.

Iedereen aan de mango

Meubels van mangohout zijn de afgelopen tijd razend populair geworden en dat is niet zonder reden. In deze veelzijdige houtsoort zijn de warme kleurschakeringen van de tropische vruchten goed terug te zien. Hiermee leg je in ieder denkbaar type interieur een unieke basis. Of je nu een landelijke, industriële, moderne of romantische woonstijl hebt. Daarnaast is mangohout eenvoudig te bewerken en daarom maken meubelmakers er graag gebruik van bij het vervaardigen van bijvoorbeeld: eigentijdse dressoirs, tv-meubels, buffetkasten en salontafels. Het online concept Mangohoutonline.nl speelt feilloos in op deze blijvende trend, met haar complete en gevarieerde collectie mangohouten meubels. Onder het motto ‘iedereen aan de mango’ levert de webshop de karakteristieke meubels die niet alleen mooi, maar ook circulair zijn.

Duurzaam gedachtegoed

Mangohout wordt namelijk verantwoord verkregen. Deze houtsoort die afkomstig is van de gelijknamige boom, groeit in landen zoals India en Australië. In de eerste levensjaren van de boom groeien er veel vruchten aan. Maar naarmate de jaren verstrijken, wordt de mango-oogst steeds kleiner. Daarom is het voor de boeren met een plantage veel interessanter om de bomen na verloop van tijd te kappen en weer nieuwe aan te planten. Het hout dat er vanaf komt, wordt gerecycled tot stijlvolle meubelstukken. Dit goede verhaal maakt het nog leuker om je interieur hiermee te verrijken.

Ben jij in gedachten al een ruimte van je huis aan het restylen? Een item dat daarbij zeker niet mag ontbreken, is een mangohout eettafel. Die biedt een gezellige plek om aan te ontbijten, lunchen, borrelen, dineren én om aan te werken. Op ieder moment van de dag zorg je met dit eigentijdse meubel dus voor een en al sfeer!

advertentie
advertentie