Afbeelding
Zolder

Zo maak je je zolder de fijnste kamer van het huis

19 maart 2020 om 17:04 Partnercontent

Is jouw zolder op dit moment een koude, donkere ruimte met weinig natuurlijk licht? Dat is zonde, want je zolder heeft veel potentie. Door een aantal veranderingen door te voeren, zorg je ervoor dat de zolder zelfs de fijnste ruimte in huis is. Ben je benieuwd hoe je dit doet? In dit artikel lees je hoe je van jouw kille zolder de fijnste kamer van het huis maakt. 

Zorg voor een comfortabel leefklimaat
Een aangename temperatuur en frisse lucht zijn belangrijke factoren als je van de zolder een fijne plek maakt. Om hiervoor te zorgen is het onder andere belangrijk dat je zolder goed geïsoleerd is. Daarnaast is het ook belangrijk om je zolder goed te kunnen ventileren, door middel van ventilatieroosters en voldoende ramen. Voor goede isolatie is het allereerst nodig om te huidige staat van de dakisolatie te checken in de koopakte. Kijk ook direct hoe de staat van je dakbedekking is. Het is mogelijk om te besparen op de kosten voor dakbedekking en isolatie, wanneer je beide projecten combineert en laat uitvoeren door de dakdekker.

Gebruik fijne kleuren en zorg voor licht
Of je de zolder gebruikt als slaapkamer of werkkamer, het is belangrijk dat er genoeg licht binnenkomt en dat je kiest voor de juiste kleuren. Om voor meer natuurlijk licht te zorgen, zijn er verschillende opties, bijvoorbeeld verschillende dakramen of het plaatsen van een dakkapel. Een dakkapel zorgt voor zowel licht als voor extra ruimte. Bij een dakkapel kopen komt meer kijken dan bij het kopen van dakramen. Vraag daarom informatie op bij verschillende vakspecialisten. Naast het natuurlijke licht, zijn de kleuren ook belangrijk. Om je zolder nog lichter en ruimer te laten lijken, kies je voor lichte kleuren zoals wit, beige, lichtgrijs en pastelkleuren. 

Kies de juiste vloer
De vloer is een ondergewaardeerd onderdeel van de zolder. Afhankelijk van de functie van de zolder, zijn er verschillende opties voor vloeren. Ga je voor een slaapkamer? Overweeg dan hoogpolige of laagpolige vloerbedekking in een zachte kleur, bijvoorbeeld beige. Ga je voor een strakke werkkamer? Dan past een stoere houten vloer meer bij de inrichting. Welk type vloer je ook kiest, zorg wel voor een goede ondervloer en isolatielaag, zodat je niet elke voetstap op zolder ook beneden hoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie