Afbeelding
Foto door Yena Kwon

Georganiseerd op jezelf gaan wonen

Partnercontent

Er breekt een nieuwe fase aan als je op kamers gaat. De eerste stappen uit je ouderlijk huis en richting het studentenleven. De eerste keer zelf je kleren wassen en koken. We snappen ook dat je als je op kamers gaat nog niet een groot budget hebt voor dure spullen, maar gelukkig zijn hier oplossingen voor en deze gaan we bespreken in dit artikel. 

Meubels

Er zijn echter een paar meubels die niet kunnen ontbreken wanneer je op kamers gaat, zoals goedkope eetkamerstoelen en een tafel. Je zult misschien eerder denken aan een bed, maar een eettafel met stoelen is niet geheel onbelangrijk. Je zult hier namelijk veel tijd aan doorbrengen. Hier kun je uiteraard aan dineren, maar ook ‘s avonds een drankje drinken met vrienden en vriendinnen. Ook een lekkere bank waar je samen met je huisgenoten kan ontspannen en films en series kan kijken. Helaas kosten veel van deze meubels behoorlijk wat geld, maar gelukkig bestaan hier ook genoeg mogelijkheden voor. Het kan natuurlijk zo zijn dat je ouders toe zijn aan nieuwe meubels en jij de oude meubels mee kan nemen. Een bezoekje aan een warenhuis kan ook niet ontbreken als je op kamers gaat. Een tip is om vooraf een lijstje te maken. Op deze manier voorkom je dat je teveel spullen gaat kopen vanwege de aantrekkelijke prijs, terwijl dat je dit niet nodig hebt. Daarnaast zijn er genoeg plekken waar je voor goedkopere prijzen meubels kan aanschaffen. Neem online een kijkje waar je gemakkelijk alles kunt vergelijken. Hierdoor kun je de gewenste meubels uitkiezen die bij jouw smaak en binnen jouw budget passen. 

Budget

Naast dat er een nieuwe fase aanbreekt is het ook belangrijk om goed na te denken over andere zaken, zoals je uitgavenpatroon. Het uit huis gaan is niet alleen leuk en geeft je vrijheid, maar brengt ook een hoop kosten met zich mee. Een tip hiervoor is om een bestand te maken met vaste uitgaven, zodat je weet wat je maandelijks kwijt bent aan huur en boodschappen. Ook geeft dit je inzichten over wat je over hebt en hoeveel geld je kan uitgeven aan kleding en andere zaken. 

Op kamers gaan is hartstikke leuk en breekt er een nieuwe fase aan in je leven. Maar het kopen van bijvoorbeeld een eettafel of bank kan veel kosten met zich meebrengen. Gelukkig zijn hier oplossingen voor zoals de geschikte meubels op internet vinden. Daarnaast is het verstandig om een budget te maken, zodat je beter inzicht hebt in je uitgaven. 

advertentie
advertentie