BYRD & BRITTEN, Concert Capella Dorestad in Grote Kerk Wijk bij Duurstede

27 september 2023 om 10:23 Overig Deel je nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE “Byrd & Britten”, onder die titel brengt Capella Dorestad op zaterdagavond 30 september om 20:15 een prachtig programma in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. Dit jaar is het 400 jaar geleden dat de Engelse componist William Byrd overleed. Capella Dorestad wil daar graag bij stilstaan door een aantal delen uit zijn Mass for four voices in concert te brengen, gecombineerd met Engelse muziek uit verleden en heden.

EIGENZINNIGHEID gecombineerd met een flinke dosis spiritualiteit... Wat levert dat voor muziek op? Naast Byrd duikt dan bijna als vanzelf de naam van Benjamin Britten op (Rejoice in the Lamb). Maar ook componisten als Henry Purcell en John Tavener (Mother of God, here I stand) staan op het programma.

CAPELLA DORESTAD Begin 2020 vormde Café De Engel aan de Markt in Wijk bij Duurstede het decor waar de eerste ideeën over een ‘eigen’ koor ontstonden. Een vocaal ensemble, verbonden met het gebouw De Grote Kerk, als onderdeel van de Stichting Concerten Grote Kerk (SCGK).

Inmiddels zijn we tweeëneenhalf jaar verder en is de zangerspool vele tientallen zangers groot. Steeds kan, passend bij wat wordt uitgevoerd, uit goed geschoolde stemmen het ideale koor worden samengesteld.

Het koor staat onder leiding van haar vaste dirigent Rienk Bakker. Ook deze avond wordt het orgel bespeeld door onze eigen organist Pim Schipper.

LIVESTREAM Voor het geval u niet bij et concert aanwezig kunt zien, wordt ook de livestream aangeboden. Zo kan ook op een later tijdstip deze prachtige avond worden herbeleefd. Kijk hiervoor op de website www.scgk.nl Hier is ook het programma voor de komende weken te vinden.

VRIJWILLIGE BIJDRAGE Onder het ‘credo’ dat iedereen moet kunnen meebeleven, wordt van iedereen die een entreebedrag (richtprijs €1 5) zou kunnen missen gevraagd om dat voor- of achteraf vrijwillig te betalen (zie de website www.scgk.nl, ook voor het programmaboekje).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie