Wethouder Jan Kuiper overhandigt het vignet Gezonde School aan Rinske van Popta, directeur van de Windroos, onder begeleiding van Gezonde School-adviseur Odile van Iersel.
Wethouder Jan Kuiper overhandigt het vignet Gezonde School aan Rinske van Popta, directeur van de Windroos, onder begeleiding van Gezonde School-adviseur Odile van Iersel. Gemeente Wijk bij Duurstede

De Windroos behaalt vignet Gezonde School

11 november 2023 om 16:15 Onderwijs

[WIJK BIJ DUURSTEDE Basisschool de Windroos heeft het vignet Gezonde School behaald. Het vignet werd vrijdag op feestelijke wijze overhandigd door wethouder Jan Kuiper (onderwijs) aan schooldirecteur Rinske van Popta. Aansluitend volgde het educatieve Perenfeest voor leerlingen, met leuke activiteiten zoals perenmoes en perensap maken, maar ook leren over het composteren van de schillen.

Het vignet Gezonde School is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die werken aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen. Wethouder Kuiper is trots om het vignet uit te reiken: ,,Het is zo belangrijk om te werken aan een gezonde leefstijl op school. Fantastisch dat de Windroos hier structureel mee bezig is.” Directeur Rinske van Popta vertelt enthousiast: “Vanaf nu hangt het Gezonde School-bordje op de gevel van onze school en mogen wij ons drie jaar een Gezonde School noemen. Zo kan iedereen die onze school bezoekt, zien dat we structureel werk maken van een gezonde leefstijl.”

EXTRA AANDACHT AAN VOEDING

Scholen kunnen werken aan verschillende thema’s van Gezonde School. De Windroos koos voor het thema Voeding. Van Popta: ,,Onze school had al veel aandacht voor gezonde voeding, zoals samen met de leerlingen moestuinieren en koken. Maar door de Gezonde School-aanpak hebben we nu ook een beleidsstuk over voeding. Dat gaat helpen om dit alles te borgen op onze Gezonde School!”

Het programma Gezonde School is een unieke samenwerking tussen de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad, het RIVM en GGD GHOR Nederland. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

advertentie
advertentie