Tanden poetsen wordt per april verplicht op De Horn
Tanden poetsen wordt per april verplicht op De Horn OBS De Horn

Tandenpoetsen hoort bij ‘Gezonde school’

Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Al jaren heeft De Horn het vignet ‘Gezonde school’ voor voeding en bewegen. „We willen allemaal dat onze kinderen zo gezond mogelijk opgroeien. Dat betekent dat we goed moeten opletten wat kinderen eten en dat er ook onder schooltijd veel bewogen wordt. Bewegend leren is een belangrijk onderdeel bij ons op school. Minder zitten op je stoel…….meer bewegen!”

De Horn is druk bezig om ook het vignet relaties en seksualiteit te halen. „Ook op dit laatste gebied is er nog een wereld te winnen. Er zijn op het gebied van seksuele vorming nog veel aannames, teveel kennis wordt op YouTube gezocht en als waarheid aangenomen. Dit geeft later enorm veel problemen in de relationele sfeer.”

Het onderdeel voeding krijgt over een week een uitbreiding. „Deze uitbreiding is belangrijk om het vignet ‘voeding’ te kunnen behouden. Kinderen en leerkrachten gaan per april na de lunchpauze hun tanden poetsen. Volgens de deskundigen is het belangrijk om de tanden ook rond 12.00 uur, na een maaltijd, te reinigen.”

Er vindt in april of mei een controle plaats door de GGD of het poetsen daadwerkelijk is ingevoerd, daarna wordt het vignet ‘gezonde voeding’ weer toegekend. 

Kinderen moeten vanaf april een tandenborstel mee naar school nemen.  De school zorgt voor hygiënische bakjes en tandpasta. De bakjes worden eenmaal per week door ouders gereinigd. 

Weer een stap in de goede richting naar een gezond leven. 

advertentie