De Windroos bestaat 40 jaar!

Onderwijs Deel je nieuws

Deze week viert vernieuwingsschool de Windroos het 40-jarig bestaan. De school werd destijds opgezet door ouders, omdat zij zochten naar een andere manier van onderwijzen. De school vormde zich tot een vernieuwingsschool met als uitgangspunt de visie van het Freinet- en Jenaplanonderwijs. In het traditionele vernieuwingsonderwijs wordt afstand genomen van het mechanische, klassikale onderwijs en wordt uitgegaan van de ontwikkelingsmogelijkheden van elk kind. Ook speelt de leefwereld van het kind een grote rol.

Al die jaren maakt de Windroos het vernieuwingsonderwijs waar. Kinderen laten opgroeien tot zelfbewuste burgers vraagt meer dan een focus op de cognitieve kant.

Daarom kun je als je de Windroos inloopt zomaar een kindervergadering tegenkomen. En zie je een klas bezig met een thema? Dan kan je er zeker van zijn dat de klas hier democratisch een beslissing over heeft genomen. Ook een eigen onderneming starten is een onderdeel in het curriculum.

In januari 2019 werd de school door de onderwijsinspectie geprezen om het zelf ontwikkelde taalonderwijs en kreeg vanuit het ministerie het predicaat ‘Excellente School’.

Jan Overweel, directeur van de school is apetrots. ‘Dat wij al 40 jaar kinderen samen met ouders de kans bieden om zichzelf te ontdekken en breed te ontwikkelen in de wereld van nu, doet mij elke dag weer stralen’. Vorig jaar zei een kind toen zij van school ging: ‘Doordat ik bij jullie op school zat, leerde ik hoe ik mezelf kon zijn.’ ‘Een mooier cadeau kan je ons schoolteam niet geven’, aldus de directeur.

Dat de school nooit stil zit is wel duidelijk. Gezond gedrag, duurzaamheid, kwaliteit van het rekenonderwijs en digitalisering zijn de thema’s voor de komende tijd. Maar nu eerst even feest. Een heus galadiner met disco voor de leerlingen en nog veel meer mooie activiteiten, rondom dit jubileum.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de school of gewoon eens een kijkje willen nemen? Loop gerust binnen, de deur staat altijd open. 

advertentie