Een vrolijke start van het nieuwe jaar op Het Anker
Een vrolijke start van het nieuwe jaar op Het Anker Ali van Vemde

Het Anker start het nieuwe jaar feestelijk

10 januari 2022 om 15:18 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat een warm welkom maandagochtend voor de kinderen van Het Anker en hun ouders. Op het schoolplein een groot spandoek, een rode loper, ballonnen en confetti. Hiermee maakte de school duidelijk dat de kinderen centraal staan. Na deze vrolijke start werden de kinderen in de groepen ook nog eens verrast met (kinder)champage en iets lekkers en mochten zowel de leerkrachten als de kinderen hun nieuwjaarswensen uitspreken.

door Ali van Vemde

Een paar minuten voor half negen pakte interim-directeur Otto Vrijhof de microfoon en heette alle kinderen en ouders van harte welkom. Alle kinderen mochten in groepjes bij hun eigen juf of meester gaan staan, de ouders stonden, op afstand van elkaar, in een grote boog om alle kinderen. Nadat samen met alle kinderen van 10 tot 0 werd afgeteld, knalden de confettikanonnen. Daarna mochten de kinderen hun eigen groep weer in na drie weken vakantie.

„We zijn ontzettend blij dat we de kinderen weer mogen verwelkomen,” zegt Vrijhof. „Onze kinderen hebben ontzettend veel behoefte aan fysiek onderwijs en willen het samen-zijn weer gaan voelen.” Natuurlijk hopen ze ook hier dat de scholen niet nogmaals de deuren voor fysiek onderwijs moeten sluiten. „Maar mocht het wel zo zijn dan zijn we er ook direct weer klaar voor om thuisonderwijs te geven. We zijn niet voor niets Het Anker, de school waar kinderen van 0 tot 13 jaar op hun eigen manier en in hun eigen tempo hun talenten kunnen ontplooien.” Het Anker staat bekend om het inclusieve onderwijs. Kinderen van de basisschool en van het speciaal (basis)onderwijs krijgen gezamenlijk in groepen onderwijs. „Daarin zijn we een unieke school in Nederland. Alle kinderen krijgen bij ons passend onderwijs, ook als ze slechthorend zijn, van een mythylschool komen of hoogbegaafd zijn. Het is niet voor niets dat ook kinderen uit de omgeving, waaronder Leersum en Driebergen, de school bezoeken.” Dit vereist veel van de leerkrachten die altijd weer optimaal worden begeleid door interne experts.

Met deze enthousiaste opening laat de school zien vol vertrouwen het nieuwe jaar in te gaan. „Hiermee willen we laten zien dat we er voor de kinderen zijn, ook bij een nieuwe lockdown. Het welbevinden van de kinderen staat bij ons voorop.” In februari wordt, binnen de mogelijkheden, het vijfjarig bestaan van Het Anker gevierd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie