Burgemeester Iris Meerts haalt bij De Horn de tekeningen op voor Sinterklaas
Burgemeester Iris Meerts haalt bij De Horn de tekeningen op voor Sinterklaas Ali van Vemde

Burgemeester Iris Meerts haalt tekeningen op bij De Horn voor Sinterklaas

Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De kinderen van De Horn zaten vrijdag helemaal klaar voor belangrijk bezoek. De burgemeester kwam langs om de tekeningen op te halen voor Sinterklaas en dat waren er heel veel. Al die tekeningen, en ook die van de kinderen van andere scholen, gaan in de kluis in het Huis van de Gemeente. „Als we weten waar Sinterklaas aankomt, dan ga ik hem bellen en komt hij al jullie tekeningen ophalen,” vertelde Iris Meerts.

door Ali van Vemde

Sinterklaas is op weg naar Zwalk, waar hij morgen aan zal komen. Tenminste, als alles goed gaat. Bij het Sinterklaasjournaal weten ze het ook niet zeker. Daarom hebben (bijna) alle burgemeesters van ons land aangeboden alle tekeningen voor de Sint in hun gemeente te verzamelen. Als Sinterklaas er dan is zorgen de burgemeesters ervoor dat de tekeningen bij Sinterklaas terecht komen. Ook burgemeester Meerts zorgt hiervoor. Natuurlijk is WijksNieuws erbij als Sinterklaas de tekeningen op komt halen.

[ALSTUBLIEFT BURGEMEESTER, DE TEKENINGEN VAN ONZE GROEP] De leerlingen van De Horn hadden zich goed voorbereid op het bezoek van de burgemeester, die vertelde hoe jammer ze het vindt dat ze nu de intocht van Sinterklaas in de haven van Wijk bij Stuurstede moet missen.  „Vorig jaar was ik nog geen burgemeester, maar ik heb wel een filmpje gezien van de intocht. Dat zag er heel gezellig uit en ik had gehoopt dat ik er dit jaar mocht staan.” Voordat de tekeningen werden overhandigd werden eerst alle jarigen even in het zonnetje gezet. En toen was het grote moment daar. Op correcte wijze mocht een leerling van iedere groep uit de onderbouw de tekeningen, die in een prachtige rode Sinterklaastas waren verzameld, overhandigen.

[VRAGEN STELLEN] Na het officiële moment was er nog even de tijd om wat vragen te stellen aan de burgemeester. Meester Jan had twee vragen voor haar: bent u lief geweest dit jaar? en wat vraagt u aan Sinterklaas? Het antwoord was eerlijk en duidelijk: „Ik heb wel mijn best gedaan, maar ik ben niet het hele jaar lief geweest. Dan krijg ik wel spijt en zeg ik sorry of ga ik een rondje hardlopen of chocola eten.” Op de tweede vraag was het antwoord: „Aan Sinterklaas vraag ik of we alsjeblieft volgend jaar weer een gewone Sinterklaasintocht kunnen hebben en met elkaar Sinterklaas kunnen vieren.” Ook de kinderen hadden natuurlijk nog wel wat vragen of wilden iets vertellen. Bijvoorbeeld wat ze gekregen hadden voor hun verjaardag, dat het zwemdiploma was gehaald en een parachutespringer was gezien. Maar ook werd aan de burgemeester gevraagd naar haar leeftijd (dat weten nu alleen de kinderen van De Horn) en hoe je burgemeester wordt en of je daar mooi voor moet zijn. Burgemeester Meerts liet weten dat ze na het lezen van Pluk van de Petteflet en Otje al burgemeester wilde worden, want dan kun je papieren regelen. „Dat vond ik super cool.”

En toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Voordat de burgemeester met de zware tassen vertrok vroeg ze de kinderen om in deze rare tijd vooral ook te denken aan de opa’s en oma’s en regelmatig even langs te gaan. „Ga elke dag even langs bij iemand die je kent, bijvoorbeeld de buurvrouw, zodat mensen niet eenzaam worden. Daar worden de mensen in Wijk bij Duurstede blijer van. We moeten elkaar helpen.”

Het wordt nog heel spannend morgen, want waar komt Sinterklaas nu aan? Gaan jullie allemaal kijken? En vergeet ook niet te kijken naar de filmpjes van Sinterklaas in Wijk bij Stuurstede. Iedere dag om 17.00 uur is er een nieuwe en het is super spannend. Kijk op dagsinterklaasje.nl want daar zijn ze te vinden.

Uit iedere groep werden tekeningen overhandigd
De tekeningen worden keurig aan de burgemeester overhandigd
advertentie