Burgemeester Iris Meerts met partner
Burgemeester Iris Meerts met partner De Kaieschaiters

Haal buiten naar binnen: 'Kijk op Waik' dankzij corona

8 juni 2020 om 15:52 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is woensdagavond 3 juni. De genodigden druppelen langzaam binnen. Maar eerst moet er een foto worden gemaakt op de rode loper die klaarligt voor Theater Calypso. Het is een hele bijzondere avond. Want alle mensen die hebben meegewerkt aan de film 'Kijk op Waik 2020' mogen de film gaan bekijken. Onder het genot van een hapje en een drankje neemt iedereen zijn plaats in, vanzelfsprekend volgens de coronaregels met 1,5 m afstand.

Ali van Vemde

Allereerst neemt Tom van Ginkel van Theater Calypso het woord. Hij vertelt hoe blij hij is dat het theater weer open mag, al is het dan maar met 30 bezoekers. Daarna vertellen Jan en William van De Kaieschaiters kort iets over de totstandkoming van de film, die is gemaakt door KV De Kaieschaiters, WVK Productions, GO Rental en 't Goentje. En ze bedanken al die mensen die de prachtige beelden hebben gemaakt, met een drone en met een (fiets)camera en iedereen die wilde meewerken door middel van een interview en het laten zien van zijn of haar mooiste plekje in de gemeente.

PRACHTIGSTE PLEKKEN EN MOOISTE VERGEZICHTEN Een van die mensen is onze burgemeester Iris Meerts. Haar mooiste plekje is Kasteel Duurstede en heel stiekem droomt ze ervan om kasteelvrouwe te zijn, zo is te zien in de film. Haar reactie op de film: „Corona zorgt voor veel narigheid. Veel kan niet, of moet anders, en de gezondheid van onszelf en onze geliefden staat op het spel. Maar in deze nare tijd zijn er ook lichtpuntjes. Mensen kijken naar elkaar om, zorgen voor elkaar en proberen op creatieve manieren de verbinding met anderen vast te houden. Juist ook met ouderen en mensen die hulp en zorg nodig hebben. De activiteiten van De Kaieschaiters zijn daar mooie voorbeelden van – van de oranje tompoucen en de hoogwerker bij het E&E tot nu de speelfilm 'Kijk op Waik'. Het idee is simpel; haal buiten naar binnen. Toon via bekende Wijksen, Cothenaren en Langbroekenaren hoe mooi onze gemeente in het voorjaar is. Ik kan u verzekeren (want ik mocht bij de première zijn); het is hier adembenemend mooi! De film voert langs de prachtigste plekken en de mooiste vergezichten in onze omgeving (zelfs vanuit de lucht). Normaal zou je er misschien gewoon langs rijden en er niet de tijd voor nemen. Maar alles is nu anders. We hebben nu tijd en we hebben deze prachtige filmbeelden. Dankzij corona. En dankzij De Kaieschaiters, WVK Productions, 't Groentje, GO Rental en ons eigen filmtheater Calypso. Hulde aan iedereen die meewerkte, ik heb genoten!”

RESERVEREN Het is een film die iedere inwoner van Wijk, Cothen en Langbroek zou moeten zien, zodat we allemaal weten hoe mooi het hier is. Op 11 en 12 juni is de film voor iedereen te bekijken in het Calypso Theater om 18.30 en 21.00 uur. Reserveren kan via de website van het theater. Het entreebedrag bepaalt u zelf. Goed om te weten dat de opbrengsten volledig naar Calypso gaan. En dat is heel hard nodig want zonder uw hulp redt het theater het niet. Zo kunnen we met z'n allen laten zien dat we in Waik niet alleen trots zijn op de schitterende natuur, maar ook op onze prachtige monumenten, mooie mensen en 'ons' theater.

advertentie
advertentie