Klaar om het zwerfvuil te gaan verzamelen
Klaar om het zwerfvuil te gaan verzamelen Ali van Vemde

Zwerfvuil in Cothen is weer opgeruimd

27 februari 2023 om 13:25 Natuur en milieu

COTHEN Een grote groep vrijwilligers houdt regelmatig de eigen omgeving schoon. Zij hebben zich aangemeld bij Opgeruimd Wijk en zorgen ervoor dat zowel in Wijk bij Duurstede, Cothen als Langbroek het zwerfvuil wordt opgeruimd. De gemeente zorgt er dan voor dat de zakken met afval worden opgehaald.  Daarnaast worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waarbij iedereen welkom is om te komen helpen. Afgelopen zaterdag gebeurde dit in Cothen.

Na een kop koffie met iets lekkers en uitleg door coördinator Alfred van Kessel werden de hesjes en handschoenen aangetrokken, de grijpers en afvalzakken verdeeld en gingen de vrijwilligers in groepjes op pad. Ook wethouder Wil Kosterman was van de partij. In de middag ging Kanoclub Kromme Rijn aan de slag om de oevers en het water, van de Zuwe tot aan restaurant De Jonge Graaf,  zwerfvuilvrij te maken. Wat opvalt is dat nog steeds veel sigarettenpeuken worden gevonden en dat is heel slecht voor het milieu. Coördinator Marijke Molmans wil ook nog een goede tip meegeven: pas op voor plastic. „Als de vuilnisbakken goed dicht worden gehouden, helpt dat al heel veel. Zo kan het plastic niet wegwaaien.”

Komende zaterdag is er een opruimochtend in Langbroek. Meehelpen, kom dan om 9.45 uur naar dorpshuis De Toekomst op het Prinsenplein. Aanmelden kan via een mail aan opgeruimdwijk@vnmw.nl Daarnaast is er op 18 maart een landelijke opschoondag. Vanuit Wijk bij Duurstede gaan de inwoners dan in groepjes op pad in de gemeente. Ook hier kan voor worden ingeschreven. De landelijke opschoondag wordt afgesloten met een lunch.

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie