Zwerfvuil opruimen tijdens Opschoondag
Zwerfvuil opruimen tijdens Opschoondag Archief BDUMedia/VNMW/IVN

Zwerfvuil-opruimochtend in Cothen en Langbroek

8 februari 2023 om 10:35 Activiteiten

COTHEN / LANGBROEK De werkgroep Opgeruimd Wijk organiseert in februari en maart opruim- en ontmoetingsochtenden in Cothen en Langbroek. Diverse inwoners van Cothen en Langbroek nemen al deel aan de werkgroep en hebben een ‘eigen gebiedje’ in hun woonomgeving ‘geadopteerd’ om dat vrij te houden van zwerfvuil; goed voor het milieu en fraaier voor de omgeving! Wilt u dat voorbeeld volgen, of bent u al actief als zwerfvuil-opruimer in Cothen of Langbroek, dan nodigt men je van harte uit voor deze ochtenden.

De opruimochtend in Cothen vindt plaats op zaterdag 25 februari. Locatie: Verenigingsgebouw Excelsior, De Krib, Kersenakker 33. 

De opruimochtend in Langbroek vindt plaats op zaterdag 4 maart. Locatie: dorpshuis De Toekomst, Prinsenplein 3.

Om 9:45 uur staat de koffie klaar. Na een korte kennismaking en informatie over de werkgroep gaat men in groepjes uiteen om zwerfvuil op te ruimen. Om 11:45 uur komt men weer terug en sluit het af met een drankje. 

De werkgroep Opgeruimd Wijk bestaat uit ongeveer 110 deelnemers. Zij hebben een eigen stukje Cothen, Langbroek of Wijk bij Duurstede ‘geadopteerd’ om dat door het jaar heen vrij te houden van zwerfvuil. De werkgroep werkt nauw samen met de gemeente. Deelnemers ontvangen materialen om het opruimen te vergemakkelijken, zoals een grijper en een ring voor de (speciale) afvalzakken. De gemeente zorgt voor de afvoer van de afvalzakken (op afroep). Wil je deelnemen aan deze activiteit, meld je dan aan met een mail aanopgeruimdwijk@vnmw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie