Men zoekt vrijwilligers die lichte tuinwerkzaamheden willen verrichten
Men zoekt vrijwilligers die lichte tuinwerkzaamheden willen verrichten Archief BDUMedia

Vrijwilligers gezocht in Langbroek

24 maart 2021 om 08:00 Corona

LANGBROEK Stichting Binding is in Langbroek op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor Tafeltje Dekje en voor tuinonderhoud bij mensen die daar zelf (tijdelijk) niet toe in staat zijn.  

TAFELTJE DEKJE Door het onverwachts kortstondig uitvallen van de vaste vrijwilliger is er op dit moment een tijdelijke vacature voor het rondbrengen van tafeltje dekje op de woensdag- en donderdagen in Langbroek. De tijdelijke periode is voor de maand april met een kleine doorloop in de maand mei. Vind u het leuk om kortdurend iets te betekenen voor de medemens in uw buurt, dan is dit uw kans. Daarnaast is er een vrijwilligersvacature op de vrijdagen. 

De vrijwillige bezorgers van Tafeltje Dekje gaan elke werkdag rond half twaalf op pad om warme maaltijden rond te brengen. Zij blijven dit trouw doen ook in coronatijd, met inachtneming van de voorgeschreven richtlijnen. De maaltijd vrijwilligers uit Langbroek komen zelf de maaltijden ophalen bij de keuken (in Cothen) en brengen deze bij de mensen in Langbroek aan huis.

Hiervoor bent u in het bezit van  een eigen auto en heeft u een geldig rijbewijs. In overleg met u wordt uw inzetbaarheid voor het gebied Langbroek afgesproken met de vrijwillige coördinator. Er zijn binnen dit vrijwilligerswerk steeds meer ouderparen die dit samen doen. Erg gezellig en u weet van te voren ongeveer hoelang u bezig bent. Maar uiteraard kunt u dit ook alleen doen.

TUINONDERHOUD Voor Langbroek is er ook een vacature voor vrijwilligers die zich graag inzetten voor de medemens, die zelf hun tuin altijd hebben onderhouden, maar dit nu niet meer kunnen door allerlei omstandigheden. Ook hebben zij in hun omgeving onvoldoende mensen die zij kunnen vragen hiervoor en hebben ze vaak geen financiële middelen om professionele hulp hiervoor in te zetten. Het gaat dan om eenvoudige tuinklussen. Denkt u aan snoeien, grasmaaien, onkruid verwijderen, plantjes planten, etc. Grote klussen worden niet gedaan via het vrijwilligerswerk. Bent u handig in de tuin en wilt u graag iemand helpen die de klus van het tuinonderhoud zelf niet (meer) kan doen? Meld u zich dan aan als vrijwilliger.

Bent u geïnteresseerd in één van de genoemde functies, neemt u dan contact op met Stichting Binding voor een informatieve afspraak hierover. U kunt bellen naar 0343-473070, het telefoonnummer van Stichting Binding of een e-mail sturen naar info@wijkhelpt.nl.

advertentie
advertentie