Gemeente Wijk bij Duurstede

Commando-overdracht tijdens korpsavond brandweer Cothen/Langbroek

Brand

COTHEN / LANGBROEK Zaterdagavond was de korpsavond van de brandweer Cothen/Langbroek. Tijdens deze avond werd het commando van de post Cothen/Langbroek overgedragen. Het ging van Niels Roelofse naar Pieter van Dijk en Rob Balk. Bij de korpsavond werden jubilarissen, gediplomeerden, nieuwkomers en collega’s die afscheid namen, in het zonnetje gezet. 

Voor het eerst in de geschiedenis van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is het commando een duobaan geworden. De reden hiervoor is dat Pieter van Dijk en Rob Balk het postcommandantschap zo beter kunnen combineren met hun werk en privéleven. Door de overdracht kan Niels Roelofse zich volledig inzetten voor zijn nieuwe baan als clustercommandant regio Kromme Rijn bij de VRU. Burgemeester Iris Meerts gaf de brandweerstaf na ontvangst van Niels Roelofse door aan de nieuwe postcommandanten. Zij sprak de scheidende en nieuwe postcommandanten toe.

Burgemeester Meerts gaf aan hoe blij ze is met het grote aantal vrijwilligers bij de post Cothen/Langbroek, de kwaliteit van de hulpverlening, inclusief de rietbrandbestrijding, en de goede sfeer op de post. Zelfs in coronatijd is de bezetting altijd goed gebleven en dat verdient een groot compliment. Namens het gemeentebestuur bedankte Meerts alle vrijwilligers en hun gezinnen voor hun grote inzet voor een veilige samenleving.

Scheidend postcommandant Niels Roelofse had genoeg te doen tijdens de avond.
Wegens coronamaatregelen was de avond afgelopen jaren niet doorgegaan. Een grote groep brandweervrijwilligers kreeg daardoor bijzondere aandacht:

Nieuwe leden
Maikel Vroege (sinds 1-3-2019)
Robin de Bie (sinds 1-6-2021)
Wilbert van Dijk (sinds 1-9-2021)
Arjan Spies (sinds 28-6-2021)

Diploma’s
Erik Vernooij
Marc van Schaik
Cornel Roelofse
Freek Balk
Martijn Keller
Erwin van de Waerdt
Rob Balk

Jubilarissen
Richard van Amerongen (35 jaar lid)
John Stooker (25 jaar lid)
Rob Balk (25 jaar lid)
Pieter van Dijk (20 jaar lid)
Jeroen Schoonderwoerd (20 jaar lid)
Kees Vernooij (20 jaar lid)
Arjan Spies (12,5 jaar lid)
Arjan Bruinstroop (12,5 jaar lid)
Dennis Merkens (10 jaar lid)

Afscheid
Martin van Rossum (16 dienstjaren)
Kees Vernooij (27 dienstjaren)
Jos Vernooij (28 dienstjaren)
Bert Zumbrink (28 dienstjaren)

Burgemeester Meerts reikte de diploma’s uit en speldde medailles op. De meeste brandweerlieden die afscheid namen, ontvingen een afscheidspenning en een bord of schildje. Na het formele gedeelte was er een informeel samenzijn voor de brandweerlieden en hun partners.

Brandweerkorps Cothen/Langbroek
Afbeelding
advertentie
advertentie