Op 20 maart is het Landelijke Opschoondag
Op 20 maart is het Landelijke Opschoondag Ali van Vemde

Landelijke opschoondag

13 maart 2021 om 10:33 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Maak ook een heerlijk opschoonommetje in je eigen buurt. Zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag met als thema ‘word weer verliefd op je buurt’. Iedereen wordt uitgenodigd op deze dag in de eigen woonomgeving zwerfvuil op te ruimen.

Deelnemers die nog iets meer willen doen, kunnen zich ook aanmelden om mee te werken aan een landelijk onderzoek met het gebruik van de Litterati app. Dit is een app waarbij je precies bijhoudt welk zwerfafval je opruimt. De data worden gebruikt om te zoeken naar duurzame oplossingen.

In verband met Corona ga je met je eigen gezin of met maximaal één ander persoon aan de slag. Wil je ook aan de slag en deelnemen aan het onderzoek, meld je dan aan op Supportervanschoon.nl.

De werkgroep Opgeruimd Wijk is deze dag uiteraard ook weer actief. De werkgroep bestaat inmiddels uit 85 deelnemers. Deze deelnemers hebben een eigen stukje Cothen, Langbroek of Wijk bij Duurstede ‘geadopteerd’ om dat door het jaar heen vrij te houden van zwerfvuil. De gebiedjes zijn ingetekend op de kaart op Supporter van Schoon. Ook deelnemen aan deze werkgroep, meld je dan aan via opgeruimdwijk@vnmw.nl. De werkgroep organiseert, zodra de Corona-situatie het weer toelaat, regelmatig gezamenlijke opruim- en ontmoetingsactiviteiten.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie