Wijks vrouwenkoor de LEK-kerbekken viert haar 20-jarig jubileum
Wijks vrouwenkoor de LEK-kerbekken viert haar 20-jarig jubileum Wes Janssen

Wijks vrouwenkoor de LEK-kerbekken viert haar 20-jarig jubileum

20 november 2023 om 16:41 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het vrouwenkoor De LEK-kerbekken is in 2003 opgericht en vierde afgelopen zondag daarom haar 20 jarig jubileum in Familierestaurant De Jonge Graaf.

door Wes Janssen

Na het succes van het Shantykoor, dat uitsluitend uit mannen bestond, kwamen Dinie van Dam, Yvonne van Etten en Marijke Wiewel op het idee om zelf een koor op te richten. Aanvankelijk werd er gerepeteerd op de boot van de watersportvereniging Rijn en Lek met de voorwaarde dat 80% van de koorleden lid moest zijn van Rijn en Lek. Die voorwaarde is nu uiteraard niet meer van toepassing.

Nadat de boot niet langer veilig werd geacht, week het koor uit naar Het Wijkse Stekkie waar nu al jaren om de twee weken wordt gerepeteerd. Het koor bestaat uit ruim 40 enthousiaste dames en dat aantal is al jaren min of meer gelijk.

REPERTOIRE

Onder leiding van dirigent Arie van Veenendaal, tevens accordeonist, wordt meerstemmig een gevarieerd repertoire ten gehore gebracht. Levensliederen, evergreens en andere lichte moderne muziek worden enthousiast gezongen. De sopranen, mezzo-sopranen en alten klinken harmonieus onder begeleiding van accordeons en gitaar. Een aantal keren per jaar treedt het koor op in verpleeghuizen, op festivals, kerstmarkten en andere festiviteiten. Na 20 jaar is het koor springlevend en na een optreden wordt met plezier het glas geheven en nog even nagepraat. ,,Het eerstvolgende optreden vindt binnenkort plaats op de kerstmarkt. We verheugen ons daar weer op”, vertelt Eveline.

Na al die jaren zijn we ook een beetje familie geworden waar lief en leed mee gedeeld wordt

Er wordt serieus gerepeteerd en gezongen maar gezelligheid en ontspanning zijn ook heel belangrijk. ,,Na als die jaren zijn we ook een beetje familie geworden waat lief en leed mee gedeeld wordt. Zingen werkt ontspannend, geeft energie en is positief voor je gezondheid.”

De turbulente coronajaren heeft het koor goed doorstaan, ondanks dat in 2020 gitarist Teus hun is ontvallen. „Juist nu, na die donkere jaren willen we doorgaan,” aldus de koorleden.

HIGH TEA

Het jubileum werd gevierd bij Familierestaurant De Jonge Graaf, waar eigenaar en sponsor Patrick het hele koor verwende met een welkomstdrankje en een goed verzorgde en lekkere High Tea en natuurlijk werd er ook gezongen.  

Meezingen met de LEK-kerbekken kan in overleg, je kunt een mailtje sturen naar pr@lekkerbekken.nl

Als je het koor wil boeken, kun je hetzelfde mailadres gebruiken. Je krijgt dan alle informatie die je nodig hebt.


 

Patrick verwende het hele koor met een welkomstdrankje
Iedereen zingt mee in het restaurant.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie