Studentenkoor Ars Musica
Studentenkoor Ars Musica Ars Musica

Ars Musica Studentenkoor in de Grote Kerk

9 juni 2023 om 08:27 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het Ars Musica Studentenkoor laat in het concert ‘Thine be the glory’ verschillende koorwerken horen uit de indrukwekkende Engelse koortraditie. In dit afwisselende programma van anthems en hymns wordt u ook uitgenodigd mee te zingen. Dit concert klinkt voor het eerst in de Grote Kerk in Wijk bij Duurstede op vrijdag 23 juni.

Hoe indrukwekkend de Engelse koortraditie is, werd in de afgelopen tijd geïllustreerd door historische gebeurtenissen zoals de begrafenissen van Prince Philip en Queen Elizabeth II en de kroning van King Charles III. De hele wereld kon meemaken welke belangrijke rol muziek in deze ingetogen of juist uitbundige vieringen speelt. De zangers van Ars Musica Studentenkoor zingen tijdens de concerten op 23 juni in Wijk bij Duurstede en op 24 juni in Oudewater koorwerken uit deze traditie.

Het programma nodigt niet alleen uit tot luisteren, want er klinken ook verschillende bekende hymns (gezangen) waarin u wordt uitgenodigd mee te zingen. Steeds hoort u een anthem (koorwerk) van een bepaalde componist, waarna u kunt meezingen met een hymn van dezelfde componist. Het concertprogramma vormt hiermee een fraaie collage van composities uit de 16e tot en met de 21 eeuw.

Ervaar de koormuziek als ‘stiltegebied en drenkplaats voor de ziel’ of juist als majestueuze lofprijzing.

Naast het Ars Musica Studentenkoor onder leiding van dirigent Arjen Uitbeijerse werkt Gerben Budding mee als organist.

Het concert zal plaatsvinden op vrijdag 23 juni om 20.00 uur in de Grote Kerk, Markt 22 in Wijk bij Duurstede. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.arsmusica.nl

Thine be the Glory
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie