Bath Abbey Choir
Bath Abbey Choir Deb Coleman

Bath Abbey Choir in de Grote Kerk

12 juli 2022 om 09:32 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE In de maand juli zijn drie Engelse top-koren te zien en te horen in de Grote Kerk op de Markt. Zaterdag 16 juli dirigeert Huw Williams het beroemde Bath Abbey Choir. Het concert begint om 16.00 uur. De toegang is gratis, een financiële bijdrage is welkom.

ENGLISH CHOIR FESTIVAL Misschien was een Wijkse Choral Evensong nog nooit eerder zo door-en-door Engels als komende zaterdag. Net bekomen van een zeer indrukwekkend concert door het koor van de Tewkesbury Abbey vorige week zaterdag, zou het tweede evenement van het English Choir Festival in de maand juli wel eens minstens zo kunnen gaan imponeren. Huw Williams dirigeert dan het beroemde Bath Abbey Choir tijdens een Choral Evensong.

CHORAL EVENSONG Het beroemde koor van de Bath Abbey is op tournee en doet Wijk bij Duurstede aan. Ze nemen de gezongen delen van een Choral Evensong hier voor hun rekening. Als Introit klinkt het ‘O lux beata’ van Emma Brown. De ‘Preces en Responses’ zijn van Kenneth Leighton, terwijl als Canticles (het Magnificat en Nunc Dimittis) de St. Pauls Service van Herbert Howells klinken. ‘Faire is the heaven’ van Hubert Parry vormt het Anthem. Als dan ook nog mag worden meegezongen bij de Hymns ‘How shall I sing that majesty’ en ‘Christ Triumphant’met Martyn Noble aan het orgel, hoe Engels..

LIVESTREAM Voor het geval u niet bij het concert aanwezig kunt zien, wordt ook de livestream aangeboden. Zo kan ook op een later tijdstip deze prachtige Evensong worden herbeleefd. Kijk hiervoor op de website www.scgk.nl Hier is ook het programma voor de komende weken te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie