Ineke en Wim van de Kant worden gefeliciteerd door loco-burgemeester Jeroen Brouwer
Ineke en Wim van de Kant worden gefeliciteerd door loco-burgemeester Jeroen Brouwer Ali van Vemde

Ineke en Wim van de Kant - de Jong uit Wijk bij Duurstede 50 jaar getrouwd: Het begon op het perron

5 december 2023 om 08:20 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Ineke hielp haar zus bij de verhuizing en ging met de trein daar naar toe. Wim werkte in Utrecht. Ze ontmoetten elkaar op het perron en vanaf dat moment zijn ze samen. Loco-burgemeester Jeroen Brouwer kwam het echtpaar op hun trouwdag, 30 november, feliciteren. Natuurlijk ontvingen zij ook het ‘boterbriefje’, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

In het huis aan de Karolingersweg, waar ze als een van de eerste bewoners nog steeds wonen, hebben ze heel wat woningen gebouwd zien worden. De huizen werden gebouwd voor medewerkers van Kodak, maar die maakten daar niet allemaal gebruik van. Wim groeide op in Culemborg, Ineke in De Meern. Zijn ouders hadden een klompenfabriek en houthandel voor onder andere veilingkistjes en al jong hielp hij mee. Later ging Wim werken in de grafische industrie en dook hij de automatisering in. Bij zijn afscheid werd gezegd dat hij zichzelf overbodig heeft gewerkt, een opvolger was niet nodig. Ineke heeft altijd in de kraamzorg gewerkt, eerst in Utrecht en later in Wijk. Het echtpaar kreeg drie kinderen en er zijn acht kleinkinderen.

Wim houdt zich nog steeds bezig met parochiewerk. Hij was voorzitter van de Raad van Kerken en betrokken bij het calamiteiten aanspreekpunt van de kerk. Zijn grote hobby is filmen. En oude films digitaliseren. Ineke heeft in het verleden veel aan handwerken gedaan en houdt zich nu vooral bezig met het huishouden, computeren, lezen en wandelen. Nog steeds gaan ze graag met de caravan op pad. Ze hebben mooie reizen gemaakt, nu vooral in Nederland.  Zondag werd het feest gevierd bij De Kersenhut en in het voorjaar gaat het gezin nog een weekendje weg. 

advertentie
advertentie