Marian Kosterman, Frans Hoving, Hans Korthorst en Guus Beugelink van de Wijkse trekkersgroep Knarrenhof
Marian Kosterman, Frans Hoving, Hans Korthorst en Guus Beugelink van de Wijkse trekkersgroep Knarrenhof Trekkersgroep Knarrenhof

Initiatiefnemers Knarrenhof op zoek naar locatie

22 september 2023 om 10:10 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Er is ontzettend veel animo voor een Knarrenhof in Wijk bij Duurstede. Na berichten in de media schreven 541 mensen zich in, goed voor 338 huishoudens. Dat vertelde inspreker Hoving aan de raadsleden, terwijl hij pleitte voor het vinden van een locatie voor een Knarrenhof met 22 tot 30 woningen in een mix van kopen en huren in Wijk bij Duurstede. 

door Kuun Jenniskens

Een Knarrenhof is een combinatie van de hofjes van vroeger, met het gemak van heden. Het is geen woongroep, maar kent voor wie het wil op vrijblijvende wijze de voordelen van samenleven. Er zijn geen verplichte activiteiten, maar bewoners hebben wel een gemeenschapsruimte en tuin. 

Volgende stap in het proces is het vinden van een geschikte locatie. Vanaf dat moment gaat stichting Knarrenhof Nederland vanuit haar expertise helpen bij vervolgstappen. Omdat een Knarrenhof doorstroming bevorderd kan het een goede bijdrage leveren aan de woonproblematiek in de gemeente. Hoving: ,,Wij hopen op inspanning vanuit de gemeente om mee te denken over locaties. Er zijn meer kapers op kust die willen bouwen, en dit is een uniek en bijzonder project.”

SP, VVD en SamenWerkt hadden een motie klaarstaan met een opdracht voor het college om actief mee te denken voor een locatie waar een Knarrenhof kan worden gerealiseerd. Wethouder Buijtelaar zei dat de gemeente die grond nu niet heeft: ,,We zijn natuurlijk bezig met De Geer III - dat is het meest kansrijk - maar niet op korte termijn. De motie is niet nodig, want ik neem dit al mee in mijn gesprekken met ontwikkelaars van De Geer III.” Nadat de wethouder de indieners verzekerde dat hij zich zal inspannen als mogelijkheden zich voor doen, trokken de indieners de motie in.

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie