Het loopt storm met de inschrijvingen.
Het loopt storm met de inschrijvingen. Knarrenhof

Overweldigende belangstelling voor Knarrenhof® in Wijk bij Duurstede

21 mei 2023 om 08:58 Wonen Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 23 februari van dit jaar kwam de initiatiefgroep Knarrenhof® Wijk bij Duurstede voor de eerste keer bijeen. Nu, nog geen drie maanden verder, is het aantal inschrijvingen voor een woning in een in Wijk bij Duurstede te realiseren Knarrenhof® gestegen van 17 naar 384 (stand 1 mei) !Op de jaarlijkse coöperatiedag van de landelijke Knarrenhof® organisatie werd Wijk bij Duurstede dan ook met name genoemd en de delegatie van de initiatiefgroep werd uitgebreid gecomplimenteerd. 

Deze keer was de dag georganiseerd in de Knarrenhof® in Hardenberg, een hofje van 15 woningen, gerealiseerd vlak bij de voorzieningen en het station. Het heeft ook de initiatiefgroep verrast, de enorme belangstelling. Slechts één artikel in ‘t-Groentje van een maand geleden én de mond op mond reclame hebben een Knarrenhof® in Wijk bij Duurstede een stuk verder gebracht. De behoefte aan geschikte woonlocaties voor ‘Knarren’ blijkt enorm te zijn en de initiatiefgroep wordt er geweldig door geïnspireerd en gestimuleerd om nu de volgende stap te zetten; het vinden van een locatie, waarop gebouwd kanworden.

LOCATIE De voorkeur gaat uit naar een locatie, niet te ver van de voorzieningen, maar die zijn schaars, dat realiseert de initiatief groep zich terdege. Gesproken gaat worden met de gemeente over mogelijke locaties voor een Knarrenhof®. Er komt ruimte vrij waar nu nog scholen zijn gevestigd, er komt ook ruimte vrij waar nu de gemeentewerf nog acteert. De initiatiefgroep is ook op zoek naar een particuliere eigenaar van grond, die van gedachten wil wisselen over de mogelijke verkoop van (een deel) van zijn grond. De grootte van de kavel hangt sterk samen met de wensen van de toekomstige bewoners, worden het grondgebonden huizen of appartementen of een combinatie. Bij de realisering van een Knarrenhof® hebben de toekomstige bewoners vooraf een belangrijke invloed. Dat is één van de uitgangspunten van het Knarrenhof® concept waarvan er inmiddels een10-tal verspreid over Nederland zijn gerealiseerd. 

SAMENWERKING Er vinden aftastende gesprekken plaats met op zorg georiënteerde organisaties en met de woningbouwvereniging om te onderzoeken of samenwerking tot de mogelijkheden behoort. Want in een Knarrenhof® wonen niet alleen ´Knarren´ Kortom het Knarrenhof® initiatief bruist van de activiteiten en aanmelden op de site www.knarrenhof.nl kan nog steeds, vul je gegevens in bij ‘inschrijven’.

advertentie
advertentie