Meewandelen met de Nationale Diabetes Challenge
Meewandelen met de Nationale Diabetes Challenge Ronald Hoogendoorn

Nationale Diabetes Challenge start ook in Wijk bij Duurstede

7 april 2023 om 09:35 Sport

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente Wijk bij Duurstede doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2023.Vanaf 8 mei wandelen wij elke maandagavond en donderdagochtend, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wil je werken aan je gezondheid en diabetes? Je bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast ook nog gezellig. 

Start wandelingen

Op maandagavond om 18:30 uur en op de donderdagochtend om 09:30uur start de eerste wandeling van de groep in Wijk bij Duurstede. We houden rekening met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als je (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we voor een wandelafstand van 3, 5 of 10 kilometer. 

We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af op het NDC Festival 16 september in Tilburg.

Meer weten?

Voor meer informatie bekijk de websitewww.nationalediabeteschallenge.nl/wijkinbeweging of neem contact op met buurtsportcoach Roben Schenk via Roben@stichtingwijksport.nl of 06 33567036.

De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee meteen groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie