Gerda en Laura van Verbonden Buurt gaan wekelijks de wijk in
Gerda en Laura van Verbonden Buurt gaan wekelijks de wijk in Ali van Vemde

Gerda en Laura van Verbonden Buurt gaan met de tuktuk de wijk in

29 mei 2023 om 10:45 Maatschappelijk Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de eerste keer ging de tuktuk van Stichting Binding de wijk in. De hele zomer lang staan Gerda en Laura van Verbonden Buurt iedere vrijdag met de tuktuk op verschillende locaties in de gemeente. Bij de flats aan de Dirk Fockstraat vond de aftrap van deze nieuwe activiteit plaats. En, het was er al direct gezellig!

De partytent staat klaar, extra uitnodigend gemaakt door de vlaggetjes. Vrijwilliger Wendy helpt enthousiast mee om er iets gezelligs van te maken. Er zijn zitjes en de koffie- en theekannen staan uitnodigend klaar. Laura en Gerda leggen uit wat de bedoeling is van de wekelijkse bezoekjes aan de verschillende wijken. „Het doel is vooral om mensen met elkaar te verbinden. Op een laagdrempelige manier kunnen wij zo kennismaken met de mensen die hier wonen, maar ook onderling kunnen de buurtbewoners met elkaar in gesprek en elkaar leren kennen. Zo willen we Verbonden Buurt toegankelijker maken en laten zien wie wij zijn, maar ook wat buurtbewoners voor elkaar kunnen betekenen.

Deze ochtend komt de eerste buurtbewoonster even kijken en een kopje koffie drinken. Al snel volgen een paar oudere dames uit de buurt. „Ik woon hier nog niet zo lang en vind het leuk om kennis te maken met andere buurtbewoners. Ook een echtpaar komt kijken en al direct zijn de buurtbewoners met elkaar in gesprek. En dat is precies de bedoeling.

De tuktuk zal tot en met september iedere vrijdag op een andere locatie te vinden zijn. Buurtbewoners krijgen een flyer in de brievenbus zodat ze weten dat ze van harte welkom zijn. Ook op social media wordt aangegeven waar de tuktuk zal staan. „Als we hiermee kunnen bereiken dat mensen iets voor elkaar willen doen en de drempel om ons te bellen lager is, dan zou dat een heel mooi effect zijn.”

De tuktuk zal wekelijks in verschillende wijken te zien zijn
Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie