VIDEO - LEADER project; verbonden buurt - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

VIDEO - LEADER project; verbonden buurt

17 dec, 09:09 Maatschappelijk
Ben Blom
Deelnemers aan de vrijwilligers training Verbonden Buurt
Deelnemers aan de vrijwilligers training Verbonden Buurt

WIJK BIJ DUURSTEDE Hanny gaat op bezoek bij mevrouw Buunen om te rummycuppen. Hanny is vrijwiliiger in het Wijkse project Verbonden Buurt van de stichting Binding. Eenzaamheid komt veelvuldig voor in Nederland, zo ook in Wijk bij Duurstede. Uit een enquête blijkt dat in Wijk 10 procent van de mensen eenzaam is. In Wijk zoekt men naar concrete oplossingen. Met behulp van een Europese Leader subsidie.

Er zijn weliswaar vele goede activiteiten om mensen uit hun eenzaamheid te halen, maar niet iedereen kan of gaat daar makkelijk naartoe. Sommigen hebben iemand nodig om hen te brengen. Weer anderen zullen de activiteiten niet interessant vinden. Het komt dus aan op een individuele benadering, waarbij met de eenzame persoon de persoonlijke behoeften worden besproken en ingevuld. Maatwerk als leidraad voor de aanpak tegen eenzaamheid.

Vanuit het netwerk van vrijwilligers, ondersteund door Stichting Binding en opgepakt door de gemeente, ontstond het idee om in elke buurt een burenteam op te richten met vrijwillige buurtbewoners. De vrijwilligers krijgen een opleiding om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken en aan te pakken. Deze ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk