Afbeelding

World Cleanup Day op 17 september

4 september 2022 om 12:30 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. ,,Samen met 60 miljoen andere vrijwilligers in bijna 200 landen steken we op die dag de handen uit de mouwen voor een schonere planeet! Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval, voor een schonere omgeving en een gezonder milieu”, aldus de Werkgroep Opgeruimd Wijk.

De werkgroep bestaat inmiddels uit ruim 110 vrijwilligers uit de hele gemeente. Zij houden het hele jaar een stukje van hun eigen woonomgeving vrij van zwerfvuil. ,,Tijdens de World Cleanup Day gaan we gezamenlijk op de andere plekken aan de slag. Dat doen wij samen met de Watersportvereniging Rijn en Lek, de Kanovereniging Dorestad en de Scouting Sealions. Deze verenigingen richten zich met name op de oevers langs de Lek, zodat de oever vanaf de wal en vanuit de waterkant afvalvrij wordt gemaakt. Iedere vereniging werkt vanuit zijn eigen locatie.”

ZWERFAFVAL TERUGDRINGEN Ook landelijk heeft zwerfafval de aandacht: vanaf vorig jaar (juli 2021) wordt er statiegeld geheven op plastic flesjes, dat heeft een merkbaar effect gehad. Vanaf volgend jaar (april 2023) wordt er ook statiegeld ingevoerd op blikjes.

 Wat kun jij doen om zwerfafval te verminderen? 

Sluit de PMD kliko goed.
Zorg ervoor dat jouw oud papier bij aanbieding niet kan wegwaaien.
Gooi je peuk in de afvalbak of peukentegel.
Neem je eigen afval mee naar huis.
Gooi (zwerf)afval in de openbare prullenbak  

Wil je gedurende het jaar je eigen omgeving vrijhouden van zwerfafval in Wijk bij Duurstede, Cothen of Langbroek? Stuur dan een mail naar opgeruimdwijk@vnmw.nl. ,,Dan kun je ook op 17 september (van 9.30 tot 13.00 uur) komen meehelpen en kennismaken, je bent van harte welkom.”

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie