De groep vrijwilligers is klaar voor de start.
De groep vrijwilligers is klaar voor de start. John Beringen

Geslaagde ‘World Cleanup Day’

20 september 2021 om 10:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Het was afgelopen zaterdag ‘World Cleanup Day’; een jaarlijks terugkerende actie die wereldwijd wordt uitgevoerd in 180 landen en waar 20 miljoen mensen aan meedoen. Ook Wijk bij Duurstede droeg een steentje bij: zo’n veertig personen, waaronder burgemeester Iris Meerts en wethouder Wil Kosterman gingen, gewapend met grijpstokken en zakken, te veld om zwerfvuil op te ruimen.

John Beringen

De organisatie laat weten verheugd te zijn vanwege het feit dat steeds meer mensen zich inzetten voor dit initiatief. ,,We signaleren een groeiende trend”, laat de woordvoerder weten. ,,Mensen die de vorige keer voor het eerst meeliepen, besluiten om voortaan ook van de partij te zijn. En het opmerkelijke is dat er steeds meer jonge mensen aansluiten. Dat mag je toch wel een heel mooie ontwikkeling noemen. Zo zie je dat de jaarlijkse ‘World Cleanup Day’ steeds meer bekendheid begint te krijgen. Daarnaast zijn er al 110 vrijwilligers die samen hun wijk schoon houden in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek, maar ook de Kanovereniging ‘Dorestad’, watersportvereniging ‘Rijn en Lek’ en de scouting ‘Sealions’ zijn zeer actief op met name de verschillende recreatieterreinen. De resultaten van hun werk geven we door aan de organisatie van Schone Rivieren voor hun onderzoek naar zwerfafval langs de rivieren.” 

De ploeg die aan de slag gaat, poseert gewillig voor een groepsfoto. De ster van de dag is echter de drie-jarige Ravian van den Hoek die het spreekwoord ‘Jong geleerd, oud gedaan’ bewaarheidt door samen met zijn oma eveneens deel te nemen aan de actie (midden op de foto, vooraan). De deelnemers verzamelden zich om 9.30 uur op de Gemeentewerf om na de koffie rond 10.15 uur te beginnen met de bijzondere missie. Om 12.30 uur werd er afgesloten met een gezamenlijke lunch.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie