Wethouder Wil Kosterman (tweede van rechts),  geflankeerd door Nancy Rietveld (geheel rechts), reikt de eerste lidmaatschapskaarten uit.
Wethouder Wil Kosterman (tweede van rechts), geflankeerd door Nancy Rietveld (geheel rechts), reikt de eerste lidmaatschapskaarten uit. John Beringen

‘Kidsclub Funny Nature’ opgestart

10 september 2021 om 10:30 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Onlangs werd de ‘Kidsclub Funny Nature’ opgericht. Wethouder Wil Kosterman reikte de lidmaatschapskaarten uit aan de eerste kinderen die hier lid van werden. Met dit lidmaatschap kunnen kinderen vanaf 6 jaar elke week op woensdagmiddag met elkaar naar buiten om te spelen, te ontdekken, te speuren, te bouwen en nog veel meer. 

Ze werden niet alleen lid van de ‘kidsclub Funny Nature’ van ‘Natuurlijk heel leuk’, maar ook tegelijkertijd van kinderboerderij De Vliert en Vereniging Natuur en Milieu/IVN afd. Wijk bij Duurstede. Daarnaast ontvingen ze een 10-strippenkaart van De Wijkse Moestuin waarmee ze 10 keer mogen oogsten uit deze prachtige moestuin.
Het zonnige weer voegt een extra feestelijk cachet toe aan de vrolijke sfeer die heerst op de locatie van ‘Natuurlijk heel leuk’ aan de Langbroekseweg. De kinderen wachten aandachtig af wat wethouder Wil Kosterman zal gaan zeggen als ze het woord vraagt. ,,Als eerste wil ik laten weten dat ik het super vind dat jullie hier zijn”, zo begint ze. ,,En zal ik jullie een geheimpje verklappen? Het is leuker om te geven dan te ontvangen.” Hierop deelt ze tasjes uit aan de kinderen waarin, behalve de lidmaatschapskaart, ook nog wat kleine cadeautjes blijken te zitten. De kinderen bekijken de inhoud nieuwsgierig en tonen zich zeer verheugd. Kosterman hoort de blije kreten geamuseerd aan en voegt er aan toe dat de kinderen door het lidmaatschap ook hulpboer en -boerin mogen spelen op de kinderboerderij.

Nancy Rietveld van ‘Natuurlijk heel leuk’ laat weten dat ‘Kidsclub Funny Nature’ een combinatie is van spelen en leren als het om de natuur gaat. ,,Plant- en dierkunde, zoals dat op school wordt onderwezen, komt zo echt tot leven”, licht ze toe. Wie meer wil weten over dit leerzame project kan terecht op de website: natuurlijkheelleuk.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie