Agenda Calypso Theater
Agenda Calypso Theater Ali van Vemde

Agenda Calypso 9 tot en met 16 december

8 december 2020 om 08:16 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Het programma voor de komende week in het Calypso Theater.

UN FILS woensdag 9 december 18.30 uur: Tunesië / Frankrijk / Libanon / Qatar, Drama, 95 minuten. Geregisseerd door Mehdi Barsaoui. Met Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah en Youssef Khemiri.Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot.

ROCKS DI woensdag 9 december 21.00 uur: Verenigd Koninkrijk, Drama, 93 minuten. Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

CORPUS CHRISTI donderdag 10 december 18.30 uur: Polen, Drama, 115 minuten. Geregisseerd door Jan Komasa. Met Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna en Eliza Rycembel. De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter.

THE PERSONAL HISTORY OF DAVID COPPERFIELD donderdag 10 december 21.00 uur: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten, Drama / Komedie, 119 minuten. Gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy. Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd. The Personal History of David Copperfield is zowel tragisch als hilarisch en wordt kleurrijk verteld door regisseur Armando Iannucci.

WOUT NIJLAND én JUSTINE PELMELAY– vrijdag 11 december: Wout Nijland presenteert in kerstsfeer zijn nieuwe CD 'Uit mijn leven'. Een fantastisch muzikaal uurtje over liefde, het gebrek aan liefde, over schokkende ervaringen, over humor en twijfel. Tevens is er een optreden van niemand minder dan JUSTINE PELMELAY. Muzikale begeleiding van Pianist Paul Brandsma, saxofonist Harry Jekel en drummer Victor LeKranTy. Aanvang 16.30 uur en 19.30 uur

NASIR – dinsdag 15 december 18.30 uur: Nasir is een zachtaardige moslim, een man met een hard leven in India. Adoptiezoon Iqbal heeft het lichaam van een volwassene, maar het verstand en de kwetsbaarheid van een kleuter. Zijn baas in de textielwinkel doet weinig om zijn afkeer jegens moslims te verbergen. Ondanks alles blijft Nasir optimistisch.

SIBEL – dinsdag 15 december 21.00 uur: De 25-jarige Sibel is stom geboren en communiceert met de anderen in een voorouderlijke ‘gefloten’ taal. Sibel is erg onafhankelijk en verbeten jaagt ze met een geweer op een wolf die zich in het woud zou schuilhouden. Daarbij komt ze op een dag in contact met Ali, een man die op de vlucht is voor de autoriteiten.

Voor meer info: www.calypsotheater.nl Calypso Theater Markt 4 Wijk bij Duurstede

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie