Calypso Theater
Calypso Theater Ali van Vemde

Agenda Calypso Theater

24 november 2020 om 07:42 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Filmhuis Calypso Corpus Christi - donderdag 26 november 18.00 uur. De 20-jarige Daniel wordt voorwaardelijk vrijgelaten uit een Poolse jeugdinrichting en bluft zich direct naar de rol van priester van een lokale kerk in een klein dorpje. Langzaam maar zeker wint Daniel het vertrouwen van de bewoners en stuit hij op een tragedie die een open wond heeft achtergelaten in het dorp. Corpus Christi is een intrigerende, vlotte film over tweede kansen en afrekenen met het verleden. Bartosz Bielenia won meerdere prijzen voor zijn intense vertolking van Daniel, wiens verleden en motief lang een mysterie blijven. Zijn geheim en relatie met de bewoners ontvouwen zich in gelaagde dialogen en enerverende scènes, opgediend met de nodig humor.

Filmhuis Calypso The Personal History of David Copperfield - donderdag 26 november om 21.00 uur. Deze komisch-dramatische kostuumfilm vertelt de geschiedenis van David Copperfield die opgroeit zonder vader en bij zijn liefhebbende moeder woont. Wanneer zij hertrouwt, wordt David echter door zijn norse stiefvader uit huis gezet. Zo begint hij aan een lange reis naar familie, vriendschap, liefde en status. Tijdens zijn chaotische zoektocht, waarbij hij allerlei excentrieke personages ontmoet, ontdekt hij zijn roeping als schrijver. Deze verfrissende verfilming van Charles Dickens’ semi-autobiografische roman uit 1850, is bij vlagen niet alleen hilarisch en tragisch is, maar ook vol leven, kleur en medemenselijkheid. Geregisseerd door Armando Iannucci, bekend van The Death of Stalin.

NATHALIE BAARTMAN Cabaret vrijdag 27 november 19.30 en 21.30 uur uitverkocht

BLUES IN WIJK PRESENTEERT zaterdag 28 november 15.00 + 19.00 + 22.00 uur
ROBBERT DUIJF +BLAME IT ON VINNIE + CHICAGO CAPITOLS

ROCKS DI- dinsdag 1 december 18.30 uur: Rocks is een film van regisseur Sarah Gavron (Suffragette): een levendig en hoopvol portret van een groep tienermeiden over vriendschap en opgroeien in wereldstad Londen. De Brits-Nigeriaanse Shola – ook wel ‘Rocks’ genoemd – is vijftien jaar. Volgens de docenten op school moet ze gaan nadenken over haar toekomst, maar ze is vooral bezig met wat zich in haar thuissituatie afspeelt. Haar vader is overleden en nadat haar moeder plotseling vertrekt, neemt Rocks de zorg van haar jongere broertje Emmanuel op zich. Gelukkig staat ze er niet helemaal alleen voor en wordt ze omringd door haar vriendinnen.

UN FILS - woensdag 1 december 21.00 uur. Geregisseerd door Mehdi Barsaoui. Met Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah en Youssef Khemiri.
Tunesië, zomer van 2011. Fares en Meriem beleven gelukkige dagen met Aziz, hun 11-jarige zoon. Tijdens een verblijf in het zuiden van het land, verandert een gebeurtenis voor altijd hun leven. Wat volgt is een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met tegenstrijdige emoties en moeilijke keuzes. In een serie wendingen legt het verhaal op ingenieuze wijze de realiteit van de huidige Tunesische samenleving bloot. 

DE CLUB van SINTERKLAAS & HET GROTE PIETENFEEST -  woensdag 2december 14.00 + 16.00 uur. Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur - in opdracht van Sinterklaas - een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis; Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?

Voor meer info: www.calypsotheater.nl Calypso Theater Markt 4 Wijk bij Duurstede

In verband met coronamaatregelen 2 films per avond zonder pauze met maximaal 30 bezoekers per film. Kaarten uitsluitend na reservering via tel. 0343-591030 of www.kaartverkoop@calypsotheater.nl

advertentie
advertentie