De winnaars van de Jo Spanjerbokaal
De winnaars van de Jo Spanjerbokaal André-Jan Douwes

De Windroos wint de Jo Spanjerbokaal 2022

5 december 2022 om 19:23 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdagmiddag 2 december vond het damtoernooi voor de bovenbouw van de basisscholen van Wijk bij Duurstede plaats in het Woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Het was leuk om te zien hoe de bewoners, bezoekers en leerlingen contact met elkaar hadden. Er waren 36 enthousiaste dammers aanwezig die een sportieve strijd leverden. De begeleiding werd gegeven door Leo van Raaij, voorzitter van de damclub uit Woudenberg, met assistentie van Martin van Dijk en Anton van Ginkel. Zij zorgden ervoor dat de basisregels op de juiste manier werden opgevolgd. Er werden 9 ronden gespeeld van elk 15 minuten. Ter herinnering kreeg elke leerling na afloop een damvaantje. De bekers werden uitgereikt door Eno Middelham, jeugdwelzijnswerker van stichting Binding.

Uitslag damtoernooi (groepen 7 en 8):  1e plaats Windroos 2; 2e plaats Werkschuit 1; 3e plaats Windroos 1.

Er waren 5 topscoorders met elk 14 punten. Dit zijn: Mees Sigterman (Werkschuit), Jaylin de Gooijer (Windroos), Jouke van der Veen (Windroos), Tijn Schouten (Windroos) en Thorsten Mayer (Regenboog).

De Regenboog, Windroos en De Werkschuit mogen volgend jaar met een team meedoen met het provinciale schooldamtoernooi (groepen 7 en 8).

Vijf leerlingen uit groep 5 en 6 en vijf leerlingen uit groep 7 en 8 mogen gratis deelnemen aan 10 damlessen. De provinciale dambond wil graag ondersteuning geven aan initiatieven om het dammen in Wijk bij Duurstede te promoten. Inschrijving bij Leo van Raaij (voorzitter Damclub Woudenberg DAWO en organisator schooldamtoernooien Woudenberg), l.vanraaij@kpnmail.nl / 06 - 327 119 05. De lessen worden gehouden op de dinsdagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur in samenwerking met schaakvereniging Doredenkers.

De prijsvraag van schaakclub Doredenkers is gewonnen door Yassin el Makrini van de Werkschuit. Hij kwam het dichtst in de buurt van het aantal pionnen die in een grote glazen vaas waren gestopt. De prijs was een dam- en schaakspel.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie