Kerst op de Windroos
Kerst op de Windroos basisschool De Windroos

Kerstviering op de Windroos

Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Net als op de andere basisscholen in Wijk bij Duurstede moest de Windroos ook snel schakelen om de Kerstviering een week naar voren te halen. De Oudervereniging van de school maakte voor alle kinderen, mede dankzij de heerlijke broodjes van Yves van Delicatesse Plus, een persoonlijk tasje voor het Kerstontbijt.

In de groepen was er een mooie kerstsfeer met verhalen, zingen, knutselen en veel kinderen die muziek maakten. Net als vorig jaar was er dus geen Windroos kerstorkest, kerstkoor en kerstspel van de leerkrachten. De coördinatie van de activiteiten in de groepen ligt traditiegetrouw bij de Kerstcommissies. Kinderen vanaf groep 5/6 zorgen voor inrichting en de organisatie van de dag. Een verantwoordelijkheid die kinderen uitstekend aankunnen met leerkrachten die op de achtergrond een oogje in het zeil houden.

Een belangrijk element voor de afgelopen week was een contact wat wij, als hele school, hadden met het AZC in Leersum. Dit is nog niet afgerond, we berichten hier later nog over. Kerst op een school is natuurlijk meer dan alleen maar een mooie sfeer in de groep, als school staat de Windroos midden in de samenleving. Maar die mooie sfeer was er zeker ondanks de omstandigheden.

advertentie