Afbeelding
André-Jan Douwes

Regenboog 1 wint het Schooldamtoernooi 2022 onderbouw

Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdagmiddag 18 november vond het damtoernooi voor de onderbouw van de basisscholen van Wijk bij Duurstede plaats in het Woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Er waren 20 enthousiaste dammers aanwezig. Door de corona zijn de 2 afgelopen jaren de toernooien niet doorgegaan. Dit is nu duidelijk te merken aan het lagere aantal deelnemers.

Het werd een spannende en gezellige middag. De begeleiding werd onder andere gegeven door Leo van Raaij, voorzitter van de damclub uit Woudenberg met assistentie van Gerrit Tul en Dick van de Velde. Zij zorgden ervoor dat de basisregels op de juiste manier werden opgevolgd. De sfeer was ontspannen en de leerlingen hadden plezier in het spel en in het contact met elkaar. Ter herinnering kreeg elke leerling na afloop een damvaantje.

De uitslag: 1e plaats Regenboog 1, 2e plaats Windroos 1, 3e plaats Werkschuit 1.

Topscoorders waren Luca Saracino en Maxim de Vin. Beide dammers zaten in het winnende team. Regenboog 1 mag nu volgend jaar meedoen met het provinciale schooldamtoernooi.

Vijf leerlingen uit groep 5 en 6 en vijf leerlingen uit groep 7 en 8 mogen gratis deelnemen aan 10 damlessen. De provinciale dambond wil graag ondersteuning geven aan initiatieven om het dammen in Wijk bij Duurstede te promoten.

Het damtoernooi voor de groepen 7 en 8 is op vrijdagmiddag 2 december. Na afloop van dit toernooi wordt dan ook bekend wie de Jo Spanjer Bokaal heeft gewonnen. De school die het beste presteert bij het dammen en schaken voor de groepen 7 en 8 wint deze wisselbeker voor een jaar.

,,We zijn ook blij dat we Jumbo Wijk bij Duurstede van Bas van Beek kunnen toevoegen bij onze sponsors. De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door Zanskar training en consultancy van Jaap de Graaf, Ankie Meutgeert Fotografie, Fietsdomein van Henk en Mirjam van Dijk, Geco verhuurbedrijf van Pieter van Doorn, Makelaarskantoor Patty van Rooijen, Stichting Binding en De Schieter Sportprijzen Soesterberg van Ed Soesbergen.”, aldus de organisatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie