Schooldamtoernooi
Schooldamtoernooi André-Jan Douwes

Basisscholendamtoernooi: De Werkschuit heeft de Jo Spanjerbokaal gewonnen

25 februari 2020 om 15:35 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Op vrijdag 21 februari werd het jaarlijks damtoernooi voor de basisscholen uit Wijk bij Duurstede gehouden. 13 teams uit de bovenbouw, de groepen 7 en 8, hadden zich aangemeld. 

Om half twee werd het startsein gegeven voor de eerste ronde en ook direct ontspon zich een strijd tussen de Regenboog en de Windroos. Het was fascinerend om te zien met welk enthousiasme de schijven er af gingen. Opvallend zijn wel de grote krachtverschillen tussen de teams. Na een aantal ronden gingen ook de Wegwijzer en de Werkschuit zich met de titelstrijd bemoeien en zakte de Windroos wat weg.

WINNAARS Uiteindelijk konden tegen zes uur de prijzen uitgedeeld worden. De gastpresentatoren waren Ytsje Weerman en Eno Middelham, jongerenwerkers van Stichting Binding.

De nummer één was de Regenboog 1, tweede werd de Wegwijzer 1 en derde de Werkschuit 2.  Deze teams worden uitgenodigd om deel te nemen aan het provinciale schooldamtoernooi op zaterdag 14 maart in het MPO Heritage te IJsselstein.

Topscorers zijn geworden Jelle van Kooten van de Windroos 3 en Casper Hendriks van de Regenboog 1. Zij mogen meedoen met het Topscorerstoernooi voor de bovenbouw basisscholen. Dit toernooi vindt plaats op zaterdag 28 maart in Austerlitz.

De Jo Spanjerbokaal voor de best presterende school bij schaken en dammen - voor de groepen 7 en 8 - gaat dit jaar naar De Werkschuit.

ORGANISATIE De organisatie van het toernooi was in handen van Kees van den Houten en zijn assistente Amanda Hijweegen. Gelukkig werden die weer bijgestaan door een viertal arbiters van de Utrechtse Provinciale Dambond, Teus de Mik, Leo van Raaij, Bram Boer en Evert van Grondelle. Stichting Binding heeft ervoor gezorgd dat de toernooien plaats kunnen vinden in het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. 

De toernooien worden mede mogelijk gemaakt door: Zanskar training en consultancy Jaap de Graaf, Ankie Meutgeert Fotografie, Hem en Haarmode, Fietsdomein, Geco verhuurbedrijf, Makelaarskantoor Patty van Rooijen, Stichting Binding, De Schieter Sportprijzen en Automatisering en adviesbureau P van Leeuwen. En de trouwe vrijwilligers Ton Waslijah, Fabiola van Zutphen, Jeroen Bensmann en André-Jan Douwes.

VOLGENDE TOERNOOI Op vrijdagmiddag 6 maart is het volgende toernooi. Dit is het Damtoernooi voor de groepen 5 en 6. De drie beste teams hiervan mogen ook meedoen met de provinciale damwedstrijden. Dit toernooi wordt gehouden op zaterdag 14 maart in het Rode Kruisgebouw in Baarn.

Na afloop van de toernooien worden weleens wat spullen van de deelnemers/sters achtergelaten. Info over de gevonden voorwerpen kunt u krijgen bij het secretariaat van de toernooien, Kees van den Houten.

Schooldamtoernooi
Schooldamtoernooi
Schooldamtoernooi
Schooldamtoernooi
Schooldamtoernooi
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie