De winnaars van de voorronde
De winnaars van de voorronde RB Z-O-U-T

Voorronde Voorleeswedstrijd; Famke, Sebastiaan en Gijs lezen het best voor

28 januari 2020 om 10:41 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is ieder jaar weer heel erg spannend! Wie kan het beste voorlezen? Woensdag vond de eerste voorronde plaats van de Nationale Voorleewswedstrijd in de raadzaal van het Huis van de Gemeente. Drie winnaars mogen door naar de volgende ronde.

Ali van Vemde

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannends leesbevorderingscampagne voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen. Kinderen leren veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning en het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Het is natuurlijk super als je door mag en in de Proviniciale finale komt.

De Nationale Voorleeswedstrijd begint met een wedstrijd op de basisscholen. Hier wordt de beste voorlezer van de school gekozen en deze mag naar de voorronde. Woensdag 22 januari was deze eerste voorronde. In totaal zijn er drie voorrondes. Aan de voorronde in Wijk bij Duurstede namen negen kandidaten deel. Naarmate de middag vorderde liep de spanning steeds verder op. Wie mocht er door naar de Regionale Voorleeswedstrijd in Veenendaal op 4 maart?

TWEE WIJKSE WINNAARS En dan is het eindelijk zo ver. Nadat het laatste verhaal is voorgelezen gaat de jury in beraad. Het lijkt heel lang te duren maar dan wordt door de jury eindelijk de uitslag bekend gemaakt. De winnaars van deze voorronde zijn Gijs Westeneng van De Springplank uit Rhenen, Femke Neven van De Wegwijzer en Sebastiaan Ottink van De Regenboog in Wijk bij Duurstede.

HOE VERDER Deze winnaars zullen samen met de drie beste voorlezers uit de tweede voorronde in Leersum en de drie beste voorlezers van de voorronde in Veenendaal de strijd aangaan wie zich de schoolkampioen van de regio Zuid Oost Utrecht mag noemen. De winnaar hiervan gaat naar de provinciale finale en eventueel naar de landelijke finale. Maar zover is het nog niet!

De organisatie van de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de regio is in handen van regio bibliotheek Z-O-U-T.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie