Het eerste repaircafé was een succes
Het eerste repaircafé was een succes Archief BDUMedia /Repair Café

Repaircafé weer geopend

Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Apparaten gaan stuk. Zonde om ze weg te doen. Vaak is het euvel met een kleine ingreep verholpen. U doet u zelf daar een plezier mee maar ook op grotere schaal bent u goed bezig: u verkleint de afvalberg.

Op de editie van maart heeft men onder andere een kerststal weer licht gegeven, een printer werkend gekregen, een Senseo weer koffie zettend gemaakt, het snoer van een diaprojector gerepareerd en nog veel andere apparaten een tweede leven bezorgd. Soms lukt het niet, heel soms. Een breedbeeld televisie kreeg men niet meer werkend, printplaatjes niet voorradig. Lukt het niet, dan worden de onderdelen gebruikt voor het repareren van een volgend apparaat. Zo dragen ze zelf ook bij aan hergebruik en gaan zuinig met grondstoffen/onderdelen om.

Op zaterdag 30 april opent het Repaircafé weer haar deuren. In het gebouw van de Wijkse Inloop aan de Karel de Grotestraat staat men klaar om uw kapotte apparaat te repareren. Alle reparaties aan huishoudelijke artikelen kunnen aan bod komen, maar ook kleine verstel-ingrepen aan kleding, repareren van speelgoed of tuingereedschap. U bent welkom van half tien tot half twaalf. Tijdens de reparatie wacht u een heerlijk kopje koffie of thee met een versnapering. Ter voorbereiding op uw reparatie kunt u zich aanmelden via de mail repaircafewijkbijduurstede@outlook.com. Dit is niet verplicht, u kunt ook gewoon binnen lopen op 30 april!

advertentie
advertentie