Het eerste repaircafé was een succes
Het eerste repaircafé was een succes Repair Café

Repair Café op zaterdag 26 maart

21 maart 2022 om 19:02 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Wist u dat er in Nederland een netwerk is van 500 Repair Café’s? Wist u dat zij jaarlijks 14.000 apparaten repareren? En dat 65% hiervan gerepareerd wordt en zodoende een tweede leven krijgt? Nederland wil in 2050 een economie zonder afval zijn, waarin grondstoffen behouden blijven en telkens opnieuw worden gebruikt. Voor 2030 heeft de regering al het ambitieuze doel gesteld om 50 procent minder primaire grondstoffen te gebruiken.

Onder het mom van weggooien… mooi niet! bent u op zaterdag 26 maart van harte welkom om in het Repair Café apparaten ter reparatie aan te bieden. Van 9.30 tot 11.30 uur staat de koffie/thee klaar in de Wijkse Inloop, Karel de Grotestraat 61, Wijk bij Duurstede.

Iedereen is weer welkom met zijn kapotte (huishoudelijke) apparaat, computer, kleding of klok om deze met hulp te repareren. De technici, computerdeskundige en naaister zitten klaar. De reparatie is gratis. 

De doelstellingen van het Repair Café zijn: het verkleinen van de afvalberg, kennis behouden over repareren en het versterken van de sociale cohesie. Repair Cafe´-vrijwilligers zijn doeners, probleemoplossers die niet bij de pakken neer zitten en bij tegenslag samen de schouders eronder zetten. Zo zijn er op zaterdag 26 februari in het Repair Café maar liefst 17 apparaten aangeboden ter reparatie. Een team van deskundige technici is druk en enthousiast in de weer geweest met Senseo’s, stofzuigers, kerstverlichting, lampen, diaprojectoren en wat dies meer zij. Hiermee hebben zij vele eigenaren van de apparaten blij gemaakt en tevens een belangrijke bijdrage geleverd aan het voorkomen van het weggooien van iets wat vaak nog een toekomst heeft. In bijzijn van de eigenaar die van een kopje koffie of thee in spanning afwacht of het apparaat weer tot leven gebracht wordt, zijn de reparateurs in opperste concentratie met schroevendraaiers en combinatietangetjes in de weer.

Kom met uw kapotte apparaat langs en verklein de afvalberg! 

advertentie
advertentie